• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €70,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 2 personen
Keuken Barbecue
Steak vers

Een stoer stik vlees voor op de BBQ!

De perfecte tomahawk steak bereiden op de BBQ. Gezien dit geweldige stukje vlees niet meer nodig heeft dan zout en versgemalen peper, gaat het recept puur over hoe je deze klaarmaakt op de BBQ.

Ingrediënten

  • 1 Tomahawk Steak minimaal 1 kg
  • zout en versgemalen peper
  • rookhout (ik gebruikte Whisky Snippers)

Doordat de tomahawk steak al zoveel smaak heeft is kruiden met een rub niet echt nodig. Lekker naturel, zonder te veel gedoe, indirect bereiden, daarna nog even af grillen tot perfectie. Wist je dat de tomahawk steak ook wel een flintstone steak wordt genoemd? Dit zal wel voortkomen uit de serie van TV ;).

Wanneer je zo’n mooie steak serveert op tafel, is het voor iedereen een feest en zeker als deze perfect lukt. Je kunt dit heerlijke gerecht combineren met diverse bijgerechten om het feest compleet te maken. Bij de serveertip staat een lekkere suggestie met aardappel, maar je kunt natuurlijk kiezen door te kijken in het menu bijgerechten.

Ben je nog opzoek naar saus voor bij het lekkere vlees, denk dan eens aan Chimichurri. Natuurlijk staat het recept om zelf chimichurri te maken op onze website.

Tomahawk steak BBQ

Voorbereiding

  1. Haal de tomahawk steak minimaal een uur van te voren uit de koeling en laat het op kamertemperatuur komen. Bij een dik stuk vlees is het belangrijk om dit van te voren te doen. Een dun stuk kun je ook direct uit de vriezer op de BBQ leggen maar dan heb je wel een andere methode nodig dan de reverse sear.
  2. Strooi na ongeveer een half uur flink wat zout korrels op het vlees aan beide zijden.
  3. Leg een handvol Whisky snippers in een kom met water of gebruik chunks die je direct op de kolen legt.
Steak vers

Bereiding Tomahawk Steak BBQ

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur tussen de 150 en 160 graden.
  2. Leg het vlees nu boven het indirecte gedeelte en voorzie deze van een kerntemperatuurmeter.
  3. Voeg rookhout toe en sluit de deksel tot de kerntemperatuur van het vlees rond de 30 graden is.
  4. Draai het vlees nu om en sluit de deksel tot een kerntemperatuur van 50 graden. Op deze manier zorg je voor een gelijke garing aan beide zijden.
  5. Haal het vlees van de barbecue en leg deze op een plank om even te rusten.
  6. Stook de barbecue even goed heet of zorg ervoor dat er een firestarter klaarstaat met gloeiende kolen.
  7. Is de temperatuur heet genoeg boven de kolen leg dan de tomahawk steak voorzichtig boven het directe gedeelte voor ongeveer een kleine minuut afhankelijk van hoe heet de kolen zijn.
  8. Draai de steak om en grill deze zijde ook voor ongeveer een minuut.
  9. Haal de steak van de barbecue, laat deze nu minimaal 10 minuten rusten zodat de sappen zich opnieuw kunnen verdelen. Dit is heel belangrijk voor een mooie sappige steak!

Serveertip: Snijd het vlees in mooie plakken en serveer het op een grote plank met bijvoorbeeld gevulde aardappelen en gegrilde champignons. Kruid de steak met peper naar smaak of zet gewoon een mooie pepermolen op tafel.

Tomahawk steak KJ3

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Handig voor je recept!
  • Olijfhouten snijplank

    Inamood olijfhouten snijplank

    25-30 cm
    17,00
  • Barbecue handschoenen

    Barbecue handschoenen

    2 stuks
    29,95
  • slagersmes

    INAMOOD slagersmes

    Aantal: 1 stuk
    14,95
Logo
Mega Actie! Bekijk onze acties! Kortingen tot 50%
Bestel nu!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?