• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Wat is entrecote?

Entrecote is een biefstuk met een mooie vetrand gesneden uit de rug van een rund. De entrecote bevindt zich achter op de rug van een rund waar men een rand vet laat zitten. Traditioneel snijdt men een entrecote van het ribstuk. Kijk je naar de rug van een rund, dan heb je eerst de riblappen, dan de rib-eye en als laatste de entrecote.

entrecote heel

Afhankelijk hoe van hoe de slager snijd is het ook mogelijk om de dunne lende (ossenhaas) met been te snijden. Dan krijg je de T-bone steak die geliefd is bij veel mensen die graag barbecueën. Door dit vlees loopt een gemarmerde en goed doorvoede spies. Deze zorgt voor de malsheid van de entrecote steak. Het vlees heb je niet alleen van een rund maar is ook verkrijgbaar van het varken of kalf.

Er zijn diverse soorten steaks met ieder zo zijn eigen smaak. Denk hierbij aan uit Australië of eentje die 21 dagen gerijpt is met een geweldige marmering. Ben je opzoek naar iets bijzonders ga dan voor onze diverse soorten Wagyu zoals uit de USA of uit Japan.

Wil je entrecote kopen om een heerlijk recept mee te maken? Neem dan eens een kijkje tussen ons uitgebreid assortiment. Wij hebben namelijk vlees van diverse runderrassen en diverse gewichten. Ben je opzoek naar een mooie steak of een hele entrecote? Kies dan het gewenste gewicht en voeg toe aan je winkelwagen.

Wat is entrecote voor vlees?

Entrecote is een mager stuk rundvlees met een laagje vet. Hoe mager het vlees is, is afhankelijk van het runderras en de voeding. Wij hebben namelijk ook entrecote met een mooie marmering. Het voordeel is dat er geen dikke stukken vet in het vlees zitten zoals bijvoorbeeld met een entrecote.

Entrecote steak

Ben je opzoek naar een geweldige entrecote steak die vol van smaak is? Dan kunnen wij jou onze entrecote steak marbled 21 dagen gerijpt aanbevelen. De marbled selection van Inamood is een speciale selectie rundvlees met een extra intense vetmarmering. Deze ontstaat dankzij de voeding die de runderen vanaf jonge leeftijd krijgen, waardoor er een schitterend een gelijkmatig netwerk van vetadertjes in het vlees ontstaat, het zogenaamde intramusculaire vet. Dit zorgt voor veel smaak tijdens de bereiding.

Entrecote steak
entrecote marbled 21 dagen gerijpt

Stappenplan entrecote bakken in pan

  1. Haal het een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling. Verwijder 30 minuten voor de bereiding de verpakking en dep het vlees droog. Breng direct op smaak met zout zodat het zout de tijd heeft om in het vlees te trekken.
  2. Zet een pan op hoog vuur met een beetje zonnebloemolie.
  3. Wacht tot de pan goed heet is en leg het vlees in de pan. Wacht 1 minuut tot het vlees loslaat en draai het vlees om en bak nogmaals 1 minuut. Vergeet niet om de zijkanten even dicht te schroeien.
  4. Regel het vuur lager en smelt een klont koude roomboter in de pan. Voeg eventueel verse kruiden toe en schep de boter over het vlees en keer regelmatig tot de gewenste garing is bereikt.
  5. Haal het vlees uit de pan en laat voor 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Wil je alles weten over entrecote bereiding? Lees dan ons artikel waar in beschreven staat hoe je dit heerlijke stuk vlees kunt bereiden op de barbecue, oven of pan.

Alles wat je wil weten over de ribeye

Wat kun je eten bij een entrecote?

Met entrecote kun je veel gerechten maken en zelfs gebruiken voor een heerlijk wok gerecht. Als bijgerechten kun je denken aan een aardappelovenschotel, zelf gemaakte frietjes en zelfs gevulde paprika’s met couscous.

Wat is lekkerder entrecote of ribeye?

Mensen die niet houden van vet in het vlees kunnen het beste kiezen voor een entrecote. Deze is namelijk magerder dan een ribeye. Vet geeft veel smaak tijdens de bereiding en zorgt dat het vlees mooi mals blijft. Dan is weer de ribeye ideaal als je daarvan houd.

Welke wijn bij entrecote?

Bij roodvlees past het beste een krachtige rode wijn zoals een cabernet sauvignon. Echter is de keuze altijd afhankelijk van het complete gerecht. Zorg voor een mooie balans en pas eventueel de kruiden aan op de wijn.

Welke saus bij entrecote?

Een geweldige saus voor bij entrecote is een rode wijnsaus of bearnaisesaus. Dit zijn twee klassieke sauzen die regelmatig worden geserveerd bij dit heerlijke stukje vlees.

Welke groente bij entrecote?

Bij entrecote kun je eigenlijk alles eten. Het is maar net wat de samenstelling is van het gerecht. Een heerlijke ratatouille past perfect bij dit vlees maar ook gegrilde groenten of bijvoorbeeld gestoofde prei.

Entrecote recepten

Inmiddels staan er diverse recepten op onze pagina met entrecote. Wij maken de recepten speciaal voor onze klanten om te inspireren. Bij een mooi stuk vlees hoort natuurlijk ook de bereiding en juist inspiratie met wat er allemaal mogelijk is. Wij leggen in de recepten stap voor stap duidelijk de bereiding uit. Om jou een idee te geven hebben we een aantal van onze favoriete recepten met entrecote opgesomd.

10% korting!