• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 20 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
gevulde paprika met couscous

Een heerlijk bijgerecht!

Een complete maaltijd van de barbecue is toch iets waar wij het liefste voor kiezen. Daarom deze gevulde paprika van de BBQ met couscous wat je natuurlijk ook kunt gebruiken als een vegetarisch hoofdgerecht in combinatie met bijvoorbeeld een heerlijk rustiek brood.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 paprika's
  • 200 gram pearl Couscous
  • 100 gram groene olijven schijfjes
  • 100 gram zongedroogde tomatenreepjes
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • handje vol pijnboompitten
  • 2 liter groente bouillon
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 3 bosuien
  • 125 gram feta
  • 2 eetlepels citroensap

De gevulde paprika van de BBQ kun je mooi serveren bij een steak. Wij gingen dit keer voor een heerlijke dry aged rumpsteak die zeer smaakvol was in combinatie met de ingrediënten van de gevulde paprika. De steak hoefde alleen een beetje zout en na het grillen nog wat peper. Krijg je mensen op het eten die vegetarisch zijn, of wil je zelf eens een dag zonder vlees, dan is dit gerecht natuurlijk ook ideaal.

Bereiding Gevulde Paprika op de BBQ

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen. Zorg dat de keteltemperatuur rond de 180 graden is.
  2. Plaats een skillet boven het directe gedeelte en rooster de pijnboompitten totdat ze mooi goudbruin zijn.
  3. Laat ze afkoelen en kook de couscous in de groente bouillon met de chili- en kerriepoeder voor ongeveer 12 minuten.
  4. Snijd de bovenkant van de paprika eraf en maak ze van binnen schoon door de zaadlijsten te verwijderen.
  5. Snijd de bosuien in ringen en de feta in kleine blokjes.
  6. Meng in een kom de couscous samen met de bosuien, feta, groene olijven, citroensap en zongedroogde tomaten.
  7. Bestrijk de paprika’s aan de buitenzijde met een beetje olijfolie en vul de paprika’s met het mengsel.
  8. Plaats de gevulde paprika’s op de barbecue en sluit de deksel.
  9. Rooster ze in ongeveer 15 minuten tot ze zacht zijn en de buitenzijde licht is verkleurd.

Serveer tip: Serveer er een lekkere steak bij of als je het geheel vegetarisch wil houden een mooi rustiek brood of een frisse salade.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!