Kies zelf de gewenste leverdag
Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Picanha wordt ook wel het staartstuk genoemd. Het is een typisch stuk rundvlees wat erg geliefd is in Zuid-Amerika. Het vlees heeft een mooie vetbedekking wat zorgt voor een heerlijke smaak. Bij het vlees is de punt altijd heel mals, het bredere uiteinde kan soms wel harder zijn. Dit vlees heeft van zichzelf een zeer uitgesproken smaak. Je hoeft dus niet meer uitgebreid aan de gang met kruiden. Een klein beetje zout is meer dan voldoende.
Er zijn super veel mogelijkheden om picanha klaar te maken op de BBQ. Je kunt er voor kiezen om het vlees in zijn geheel te bereiden of door in steaks te snijden. Het is ook super gaaf om picanha aan een spies te rijgen en vervolgens te grillen boven open vuur of op de BBQ. Wanneer je pincaha op de BBQ klaar maakt krijgt het vlees een heerlijk rook smaak van de houtskool. Kies daarom houtskool van goede kwaliteit omdat je dit echt terug proeft. Je kan natuurlijk ook rookhout toevoegen aan de houtskool voor net dat beetje extra smaak.
Wij hebben een uitgebreid assortiment aan diverse soorten picanha. Wil je picanha kopen om een geweldig recept te bereiden? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment.
De bereiding van picanha op de BBQ is eigenlijk heel eenvoudig. Verwijder de verpakking en controleer de dikte van de vetkap. Snijd het vet dikker dan een centimeter weg. Zorg minimaal een uur voor de bereiding voor dat je de vetkap van het vlees kruiselings insnijd. Het insnijden van picanha is belangrijk omdat het vlees anders kromtrekt tijdens de bereiding. Dit voorkom je door de vetkap in te snijden. Dep het vlees droog met keukenpapier en breng op smaak met zout. Wrijf de vetkap goed in met zout. Als je geluk hebt krijg je dan een lekkere krokante korst.
Afhankelijk van wat je met de picanha gaat doen op de BBQ kies je de manier van bereiding. De meest gebruikte methode is de reverse sear wanneer je het vlees in zijn geheel grilt. Het vlees gril je dan eerst op een lage temperatuur van 120 graden en daarna nog even op 250 graden. Lees hier alles over in de recepten aan de onderzijde van de pagina.
De duur is heel lastig in te schatten. Dit is namelijk afhankelijk van de kerntemperatuur bij het begin van de bereiding en natuurlijk van het gewicht. Voor 1kg picanha kun je echter een richt tijd aanhouden van ongeveer 60 minuten zonder rusten. Hoe lang picanha op de BBQ is dus ongeveer 60 minuten afhankelijk van de bovengenoemde factoren.
De temperatuur van de BBQ heeft natuurlijk ook invloed maar de tijd die is aangegeven is bij een barbecue temperatuur van rond de 120 graden.
Wij houden altijd een kerntemperatuur picanha van de BBQ aan van rond de 56 graden voor medium-rare. Houd er rekening mee dat tijdens het rusten de kerntemperatuur nog iets zal stijgen. Daarom garen wij op lage temperatuur tot 46 graden en grillen het vlees dan nog af. Na het af grillen en laten rusten is de kerntemperatuur 56 graden.
Maak een keuze uit onze selectie aan diverse soorten picanha’s. In ons assortiment hebben wij diverse soorten uit diverse landen. De verschillen zitten in het runderras en de marmering van het vlees. Zoek je iets speciaals? Probeer dan de Japanse wagyu A5 picanha.
Picanha bestellenWe hebben een aantal recepten en bereidingsmethoden opgesomd ter inspiratie. Wil je een keer een geweldige burger maken? Dan kunnen we ons recept echt aanbevelen. Het andere Picanha BBQ recept is een combinatie met smaakvolle Braziliaanse bijgerechten
Je kunt dit heerlijke vlees vooraf kruiden met een rub. Wat ons betreft is zout voldoende maar sommige gebruiken graag een dry-rub. Het serveren van een saus is wat ons betreft een goed plan. In Brazilië gebruiken ze geen saus bij Picanha maar wij zijn gek op sauzen natuurlijk. Lees alles over het kruiden en welke saus combinatie in onderstaande recepten.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een beschikbare bezorgdag is. Kies hiervoor zelf je leverdag, standaard staat deze op de eerst beschikbare dag.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een beschikbare bezorgdag is. Kies hiervoor zelf je leverdag, standaard staat deze op de eerst beschikbare dag.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.