Jodenhaas
Toont alle 2 resultaten
Een lekkere jodenhaas
Je wilt jodenhaas bereiden? Heb je al bepaald welk jodenbiefstuk recept je neemt? Wordt het jodenhaas bbq of kies je voor bakken in de pan? Met jodenhaas bereiden kun je veel kanten op. Jodenbiefstuk wordt soms ook wel diamanthaas genoemd. Dit vlees is afkomstig van de plek tussen de schouders van een rund. De naam van jodenhaas heeft alles te maken met orthodoxe joden. Zij mochten in verband met hun spijswetten geen vlees van de achterbout van het rund eten. Een biefstuk van de voorvoet is wel toegestaan. Ga je jodenhaas bbq bereiden of bak je het vlees in de pan, dan heb je hoe dan ook het meest lekkere en malse stukje vlees uit de schouder van een rund.
Jodenhaas bbq
De jodenbiefstuk is heel geschikt om aan spiesjes te rijgen. Wil je de jodenhaas op deze manier bereiden, begin dan met marineren. Het is het beste als je het vlees circa 3 uur in de marinade laat staan. Vervolgens snijd je het vlees in plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Kijk van te voren even met hoeveel personen je bent en ook hoeveel vlees je hebt. Dan kun je berekenen hoe je uitkomt wanneer je precies evenveel stukjes vlees per persoon aan de spiesen wilt rijgen.
Jodenbiefstuk aan spies
Je kunt de plakken vlees nu in de marinade leggen. Vervolgens dek je de kom of de schaal af en zet je hem in de koelkast. Als het vlees voldoende gemarineerd is, dan pas rijg je het aan de spiesjes. Meestal kiezen mensen voor ongeveer 2 of 3 stukjes vlees per spies. Dit is ook wel afhankelijk van de grootte van het vlees. Je verhit nu de bbq tot 160 graden. Is deze temperatuur bereikt, dan kan het vlees gegrild worden. Natuurlijk ben je nu nog benieuwd naar de kerntemperatuur. Deze is van rood tot medium ongeveer 51 graden Celsius.