• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Wat is runderhaas?

Runderhaas staat ook wel bekend als tournedos of ossenhaas. Dit biefstuk is afkomstig van de haas van het rund. Kenners weten wel dat runder haas het malste en mooiste stuk van de runderen is. Het vlees bevindt zich ongeveer halverwege de rug van het dier en staat bekend om de uitstekende smaak en de fijne structuur. Verder is er bij runder haas bijna geen vet of bindweefsel te vinden. Dit verklaart meteen voor een groot gedeelte de malse smaak van runderhaas.

Ossenhaas aan ‘t stuk

Heb je een hele haas, dan weegt deze ongeveer twee tot vijf kilo. Mensen halen soms ossenhaas en biefstuk van de haas door elkaar. Dit zijn echter twee benamingen van precies hetzelfde vlees. Op onze website bedoelen wij met aan ‘t stuk dat het vlees niet gesneden is als een steak. Hierdoor is het vlees uitermate geschikt om zijn geheel te bereiden of om er bijvoorbeeld beef wellington mee te maken.

Bekijk het product!
Ossenhaas heel

Recepten

Je kunt heerlijke recepten bereiden met ossenhaas en wij hebben natuurlijk er een aantal op onze website staan. Het vlees is botermals en wordt vaak geserveerd tijdens de feestdagen. Wat ons betreft is het zonde om dit heerlijke vlees alleen te bereiden tijdens de feestdagen. Een gerecht wat vaak wordt bereid is natuurlijk de klassieker met de naam Beef Wellington.

Ossenhaas kunt je ook bereiden op de barbecue. Het vlees is mager en bevat niet veel vet maar door de juiste bereiding is het ook perfect geschikt om te grillen. Het vlees krijgt dan de heerlijke barbecue smaak.

Bekijk onze recepten!
ossenhaas bakken

Runder haas in vier delen op te splitsen

Als we het hebben over de vraag wat is runderhaas, dan kunnen we het volgende niet overslaan: vaak wordt dit vlees in vier delen opgesplitst. Je hebt de kop van de haas, het middenstuk, de punt en de ketting van de ossenhaas. Dit laatste stuk is overigens niet eetbaar. De kop wordt ook wel chateaubriand genoemd en het middenstuk tournedos. Hebben we het over filet mignon, dan is dat het staartstuk. Wat is eigenlijk de runderhaas prijs? Ook niet onbelangrijk om te weten als je dit product wilt kopen.

Ossenhaas spiezen

In ons assortiment hebben wij diverse producten die zijn gemaakt van de runderhaas. Zo maken wij in onze productie zelf ossenhaas spiezen in verschilde varianten. Het is een heerlijke spies om te bereiden op de barbecue en lekker snel klaar. Naast dit maken we ook burgers en blokjes. De blokjes zijn wat ons betreft ideaal voor bijvoorbeeld wok gerechten.

Ossenhaas kopen
Ossenhaas spies naturel

Runderhaas prijs

Als het gaat over de runderhaas prijs, dan is het goed om je te realiseren dat dit een van de duurdere stukken vlees is. Aan de andere kant heb je met dit product ook echt iets goeds in huis. De haas is op diverse manieren te bereiden. In zijn geheel in de oven of op de barbecue. Het voordeel van in zijn geheel bereiden is dat de kern lekker sappig blijft. Het is zeker ook mogelijk om het vlees op te delen in porties. Je maakt dan zelf chateaubriand en tournedos. Zorg voor een korte bereiding, zodat het vlees zo goed mogelijk de malse smaak behoudt. De lekkerste runderhaas bestel je bij Inamood.

10% korting!