• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding
Bereiding 15 minuten
Aantal porties
Keuken Rubs & Sauzen
Chimichurri

De perfecte saus voor rundvlees!

De perfect match Chimichurri met een lekkere malse tomahawk steak, daar kun je mij echt midden in de nacht wakker voor maken. Natuurlijk kan dit recept niet ontbreken op onze website.

Ingrediënten

  • 2 Roma tomaten
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • handvol peterselie
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels rode wijnazijn

De oorsprong van Chimichurri ligt in Argentinië en is het lekkerste als deze niet te fijn wordt gesneden en wanneer het vlees niet te veel kruiden bevat. Chimichurri is het lekkerste op rundvlees maar is ook super bij gegrilde kip. Denk eraan dat het vlees niet veel nodig heeft gezien er al super veel smaak in de chimichurri zit. Persoonlijk hou ik het altijd bij een beetje zout en versgemalen peper.

Bereiding Chimichurri

  1. Breng water aan de kook en leg hierin de tomaten als het water kookt. Snijd de tomaat een beetje in zodat het vel makkelijker los laat.
  2. Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes. Hak de tomaten vervolgens fijn.
  3. Snipper de rode ui.
  4. Hak de knoflook en de peterselie fijn.
  5. Voeg alle ingrediënten samen en roer het goed door elkaar.
  6. Voeg nu de olijfolie en de rode wijnazijn toe en roer alles goed door elkaar.
  7. Proef de chimichurrie en zet hem een aantal uur in de koeling.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Dit vonden anderen van dit recept
(10)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!