• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
gevulde aardappelen

Een geweldig bijgerecht!

Gevulde aardappelen van de BBQ is een super eenvoudig en smaakvol recept dat zeker niet kan ontbreken bij een mooie steak. Ik maakte deze gevulde BBQ aardappelen bij een tomahawk steak. Het was echt genieten en altijd leuk om een complete maaltijd te maken van de barbecue. Grill er nog wat groenten bij en je maaltijd is compleet.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 grote vastkokende aardappelen
  • 150 gram gerookte spekblokjes
  • 200 ml crème fraiche
  • 2 lente ui
  • 100 gram geraspte kaas
  • zout en versgemalen peper

Je kunt de aardappelen plaatsen in een skillet zoals ik heb gedaan. Dit is meer om het jezelf makkelijk te maken en niet strikt noodzakelijk. De aardappelen kun je namelijk ook gewoon op het rooster leggen boven het indirecte gedeelte van de barbecue. In deze versie heb ik ervoor gekozen om de aardappelen voor te koken maar je kunt ze ook wikkelen in aluminiumfolie en dan op het rooster leggen of tussen de kolen. Op deze manier krijg je gepofte aardappelen. Doordat we ze gaan vullen is het lastiger om in te schatten wanneer ze precies goed zijn. Je wilt namelijk dat het vlees op het zelfde tijdstip gaar hebben dan de aardappelen. Op deze manier kun je het goed op elkaar afstemmen. Het mooie aan dit gerecht is ook dat je het al vroeg kunt voorbereiden zodat je optimaal kunt genieten van een mooie barbecue avond. Ik maak dit soort gerechten meestal al in de ochtend. Je kunt de aardappelen koken en het mengsel maken. Plaats het mengsel afgedekt in de koeling tot je het gaat gebruiken. Vul de aardappelen met het mengsel net voordat ze op de barbecue gaan. Het kan dan wel iets langer duren omdat het mengsel koud is en niet op kamertemperatuur. Dit maakt echter geen verschil voor de smaak of bereiding.

Voorbereiding

  1. Maak de aardappelen schoon en borstel ze goed af zodat er nergens zand aan zit.
  2. Je kunt ze poffen de barbecue maar ik heb nu gekozen om ze in een pan met water 10 minuten voor te koken. Laat ze na het koken afkoelen.
  3. Snijd de aardappelen door de helft.
  4. Hol de aardappelen voorzichtig uit met een lepel en bestrooi ze met zout en versgemalen peper.
  5. Gooi de stukjes aardappel niet weg gezien we ze nodig hebben voor de vulling.
  6. Zet een pan op het vuur en bak de gerookte spekblokjes krokant.
  7. Snijd de lente-ui in ringen.
  8. Maak het aardappel mengsel klein.
  9. Neem een kom en voeg hierin de stukjes aardappel, de crème fraiche met de lente-ui, geraspte kaas en uitgebakken spekblokjes, roer alles goed door elkaar.
  10. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  11. Leg de aardappelen in een skillet en vul de aardappelen met het mengsel. Wanneer je geen skillet hebt kun je de aardappelen ook gewoon op het rooster leggen.

Bereiding Gevulde Aardappelen

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor een direct en indirect gedeelte met een keteltemperatuur van rond de 180 graden.
  2. Ben je toevallig al aan het barbecueën dan plaats je de skillet boven het indirecte gedeelte van de barbecue of je legt de aardappelen gewoon op het rooster.
  3. Bak de aardappelen voor ongeveer 10 tot 15 minuten. Het is ideaal om te doen als je het vlees gaat af grillen. Tijdens het rusten van het vlees kunnen de aardappelen verder garen op de barbecue. Op deze manier is het eten tegelijk klaar.

Serveer tip: Zoals ik al heb aangegeven in het recept is het heerlijk om de aardappelen te eten bij een mooie grote steak die je bijvoorbeeld deelt met vrienden of familie. Pot bier erbij en een lekkere saus en de avond kan niet meer stuk!

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(5)
Volg onze socials!
10% korting!