Het Ierse John Stone dry aged beef ondergaat een strenge selectie door John Stone voordat het wordt toegelaten. Zo komt ca. 5 tot 10% van de Angus- en Herefordrunderen in aanmerking voor het prachtige John Stone label. Het is heerlijk grasgevoerd vlees van top kwaliteit.
In de speciale rijpingskamers wordt dit vlees onder een nauwkeurig gecontroleerd klimaat tot op het bot gerijpt voor een periode van ten minste 21 dagen. Door de werking van o.a. de enzymen in het vlees wordt het vlees botermals.
Het vlees wordt gebruikt door vele sterrenchefs in de hele wereld en heeft in 2017 nog de World Steak Challenge gewonnen met een dry aged rib eye.
Dry aged vlees kopen bij Inamood!
Bij ons kun je makkelijk dry aged vlees kopen via onze website. Plaats het product in je winkelwagen en zorg ervoor dat het orderbedrag minimaal 70 euro is. Kies de gewenste betaalmethode en maak een keuze voor de leverdatum. Het vlees wordt daarna bezorgt op de gewenste bezorgdatum tussen 17:00 en 22:00 uur door onze vervoerder Trunkrs.
Ben je opzoek naar andere soorten rundvlees? Kijk dan eens in onze categorie rundvlees of BBQ vlees. Wij hebben een ruim assortiment aan diverse soorten uit diverse landen met allemaal unieke eigenschappen.
Bereiding
De bereiding is niet anders dan een normale rib-eye of entrecote. Je kunt het vlees bereiden op de barbecue of gewoon bakken in de pan en eventueel verder garen in de oven. Het verder garen in de oven is afhankelijk van de dikte. Wanneer het vlees ongeveer twee vingers dik is kun je het vlees het beste verder garen in de oven op een temperatuur van 120 graden. Op de barbecue grill je het vlees eerst op een lage temperatuur (120 graden) tot ongeveer 10 graden onder de gewenste kerntemperatuur. Daarna grill je het vlees goudbruin op een temperatuur van 250 graden. Laat het vlees hierna altijd nog 5 tot 10 minuten rusten voordat je het vlees aansnijd. Het rusten is belangrijk zodat de sappen zich weer kunnen verdelen in het vlees.