• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Flank steak

Veel mensen kennen flanksteak niet van naam omdat het bij ons bekend is onder een andere naam. Wat is flank steak is daarom een legitieme vraag. Nu vraag je jezelf eerst af wat voor soort rundvlees het exact? Flanksteak wordt ook wel bavette, vanglap of vinkelap genoemd. Het is een stuk rundvlees dat afkomstig is van het dikste gedeelte van de buikwand van het rund. Dit gedeelte noemen we ook wel flanchet. Dit verklaart meteen al de naam.

Flank steak USA choice

Onze Flank steak komt van Cedar River Farms uit de USA. Hier komt alleen natuurlijk rundvlees van hoge kwaliteit vandaan. De runderen zijn graan gevoerd en krijgen geen hormonen toegevoegd.

Bekijk het product!
flank steak usa choice

Smaak van runder flanksteak

Dit stuk vlees is over het algemeen een stukje minder mals dan de andere gedeeltes van het rund. De buikwand van het dier is namelijk continue aan het werk. Deze wand zorgt onder meer voor de bescherming van de organen in de buik van het rund. Het vlees heeft een lange draad en bevat vliezen. Daardoor voelt het een stukje voller aan dan vlees dat afkomstig is van andere gedeeltes van het dier. Dit alles doet echter niets af van de smaak van het vlees. Kies je voor een goed flank steak recept, dan komt er ongetwijfeld een bijzonder goed stuk vlees op tafel. Het vlees heeft niet veel nodig maar is ook heerlijk met een marinade.

Aandachtspunten bij flanksteak recept

Ga je runder flanksteak bereiden, kruid het dan voor de bereiding of leg het een aantal uur in de marinade. De bereiding is niet moeilijk. Vergelijk het maar met de bereiding van biefstuk. Er zijn verschillende opties waaruit je kunt kiezen. Denk hierbij aan de barbecue of de koekenpan. In alle gevallen is het belangrijk om niet te lang te garen. Het vlees is namelijk vrij dun, dus zal snel gaar zijn. Bak of grill het vlees op een hoge temperatuur en zorg dat je niet verder gaart dan medium. Het vlees heeft een grove structuur en bij het snijden moet je haaks op de draad snijden. Het vlees proeft taai wanneer je foutief snijd. Snijd dunne plakken van het vees en let op hoe de draad loopt.

Flanksteak bestellen

In ons assortiment hebben wij diverse soorten flanksteak die je kunt bestellen. Het verschil is het runderras, voeding en de hoeveelheid marmering in het vlees. Wil je ook bavette bestellen? Kijk dan eens in onze categorie bavette omdat het vlees identiek is. Hier vind je andere soorten en gewichten maar ook spiesen die ideaal zijn voor op de BBQ.

10% korting!