• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Longhaas

De longhaas is een werkspier en is goed dooraderd en minder mals dan andere delen maar bevat super veel smaak. Het vlees heeft een grove draad net zoals bavette.

Wat is longhaas?

Longhaas is net als bavette een snit met een lange grove draad. Het vlees is een werkspier en is goed dooraderd. Minder mals dan andere delen van een rund maar bevat super veel smaak. Het vlees komt uit de middenrifspier van een rund en bevindt zich in de borstkast, vlakbij de ossenhaas en de long. Longhaas valt net zoals bavette en diamanthaas onder de vergeten vlees soorten. Dit is echter de laatste jaren sterk aan het veranderen.

Het vlees heeft natuurlijk ook andere benamingen zoals kraaibiefstuk, beenhouwersbiefstuk, schorsvel en karweivlees. Dit omdat de slager dit vroeger mee naar huis mocht nemen als extra vergoeding.

Standaard is het vlees voorzien van een tussenzeen. Wij hebben echter de tussenzeen reeds verwijderd en het vlees gesplitst. Dit scheelt werk met schoonmaken en hierdoor krijg je twee mooie stukken longhaas.

Longhaas gesplitst USA prime

Onze longhaas is afkomstig van Cedar River Farms uit de USA. Hier komt alleen natuurlijk rundvlees van hoge kwaliteit vandaan. De runderen zijn graan gevoerd en krijgen geen hormonen toegevoegd.

Bekijk het product!
Longhaas gesplits

Longhaas bereiden

Het vlees kun je op diverse manieren bereiden net zoals veel soorten rundvlees. Je kunt longhaas bijvoorbeeld bereiden op de BBQ of gewoon bakken in een pan. Doordat het vlees niet heel dik is kun je deze het beste direct grillen boven de kolen. Zorg er wel voor dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je begint. Breng het vlees op smaak 30 minuten voor de bereiding met zout. Peper kun je achteraf toevoegen gezien de peper anders verbrand en bitter smaakt. Grill de longhaas op de BBQ met een temperatuur van ongeveer 250 graden. Je kunt het vlees ook bakken in de pan op hoog vuur in roomboter. Bak de biefstuk rondom bruin tot een kerntemperatuur van 56 graden. Laat het vlees ongeveer 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Hoe snijd je het vlees?

Net zoals bavette heeft het vlees een grove draad. Let tijdens het snijden erop dat je haaks op de draad snijd. Snijd het vlees in dunne plakje en breng eventueel verder op smaak.

Longhaas Kopen Iers

Onze longhaas kopen uit Ierland is reeds gesplitst en schoongemaakt. Dat scheelt een hoop werk met schoonwerken gezien wij dit reeds hebben gedaan voor jou. Hierdoor krijg je twee mooie stukken longhaas.

Bekijk het product!
Longhaas Iers

Longhaas met chimichurri van de BBQ

Wanneer je opzoek bent naar inspiratie met longhaas dan kunnen wij dit recept aanbevelen wat onze chefkok heeft bereid op de barbecue.

Bekijk het recept!
longhaas BBQ
10% korting!