• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Verschillende soorten buikspek

Bij Inamood vind je diverse soorten buikspek. Ze worden uitvoerig gecontroleerd op kwaliteit en vacuüm verpakt. Wij hebben buikspek van het Nederlandse varken en van het Duroc Varken. Het vlees van het Duroc varken staat bekend om zijn mooie marmering wat niet alleen zorgt voor mals en sappig vlees, maar ook voor een volle en pure smaak. Van het Duroc varken hebben wij buikspek met zwoerd en buikspek zonder zwoerd in ons assortiment.

Bestel vlees eenvoudig online en wij zorgen ervoor dat het op de gewenste datum bevroren wordt geleverd tussen 17 en 22 uur.

Buikspek kopen
buikspek zonder zwoerd

Wat is buikspek?

Buikspek is het vlees en het vet van de buik van een varken. Het is namelijk afkomstig van de buikwand. Aan één zijde zit een laag vet en aan de andere zie je het vlees met inkepingen waar de ribben hebben gezeten. Buikspek is een vet stuk vlees maar vol van smaak.

Hoelang moet buikspek op BBQ?

Hoelang buikspek op de BBQ moet is afhankelijk van meerdere factoren. De grote van het vlees en op welke temperatuur je het vlees gaat garen. Maar ook zeker welk recept je gaat gebruiken. Bij veel recepten is het rond de 3 uur maar er zijn ook recepten waar je het vlees gaart in 6 uur. Op deze manier krijg je heerlijk langzaam gegaard BBQ buikspek. Maak je bijvoorbeeld spiesen van buikspek dan is het binnen een uur klaar. Kijk dus vooraf altijd goed naar de duur in het recept en het gewicht wat ze hebben gebruikt.

Kerntemperatuur buikspek

Wanneer je buikspek gaat bereiden heb je veel geduld nodig. Het beste is namelijk om het vlees langzaam te garen. Houd hierbij een kerntemperatuur aan van tussen de 70 en 75 graden. Wanneer je het langzaam gaart is een hogere kerntemperatuur ook mogelijk maar ga niet hoger dan 85 graden.

Wat eet je bij buikspek van de BBQ?

Buikspek kun je combineren met heel veel verschilde soorten bijgerechten. Wat je eet bij buikspek van de BBQ is afhankelijk van de smaken die je hebt toegevoegd aan het vlees. Wanneer je bijvoorbeeld porchetta hebt gemaakt zijn gegrilde groenten met bijvoorbeeld aardappelpuree een super combinatie. Maak je bijvoorbeeld een Aziatisch gerecht met buikspek op de BBQ dan is de combinatie met witte rijst en sajoer boontjes een perfecte combinatie.

Het leukste is natuurlijk als je een bijgerecht ook bereid op de barbecue. Wij hebben op onze website een handig overzicht met heel veel smaakvolle barbecue gerechten. Maak hier een keuze voor bijgerechten of voor varkensvlees. Wij weten zeker dat je vindt wat je bij buikspek van de BBQ kunt eten.

BBQ recepten
gevulde aardappelen

Verschillende buikspek recepten

Met buikspek kun je de lekkerste gerechten maken. Misschien wel het meest bekende gerecht voor op de BBQ is natuurlijk de pork belly burnt ends. Dit zijn blokjes buikspek langzaam gegaard. Na ongeveer 6 uur heb je een heerlijke snack van de BBQ die ideaal is om te delen met vrienden en of familie. Onze ervaring is dat ze snel op zijn! Maak er genoeg zodat je zelf ook kunt genieten na 6 uur barbecueën.

Een ander heerlijk recept is ons broodje buikspek. Buikspek met een krokante korst in dunne plakjes gesneden en voorzien van gegrilde paprika met een zelfgemaakte saus. Het is een perfect recept om te bereiden als lunch gerecht voor in de lente of zomer. Je bent er wel even mee bezig maar geen 6 uur zoals het andere recept.

pork belly burnt ends

Buikspek marineren

Buikspek wordt heel veel gebruikt in de Aziatische keuken en voorzien van geweldige smaken. Het vlees wordt dan uren gemarineerd in een heerlijke marinade. Denk dan aan marinades gebaseerd op een aantal basis ingrediënten zoals vissaus, oestersaus, sesamolie en citroengras. Er zijn ook heel veel marinade recepten op basis van ketjap en sojasaus. Het is maar net vanuit welke streek het gerecht komt.

Buikspek marineren doe je door het vlees in zijn geheel of juist in bijvoorbeeld blokjes te voorzien van een marinade. Neem hiervoor een ovenschaal of een zip-lock zakjes en masseer de marinade door het vlees. Dek de ovenschaal af en plaats het vlees minimaal 2 uur tot 24 uur in de koeling. Op deze manier heeft de marinade de tijd om in het vlees te trekken.

Buikspek op de kamado

Een kamado is ideaal om buikspek op te bereiden. Dit heeft vooral met de eigenschap te maken dat het keramiek de warmte goed vasthoud. Dit zorgt voor een stabiele temperatuur gedurende het barbecueën. Voor het langzaam garen van buikspek op je kamado hoef je alleen de temperatuur in te stellen rond de 120 graden. Plaats de plete setters om indirect te barbecueën. Daarna leg je het vlees op het rooster en sluit je de kamado. Om het helemaal makkelijk te maken voorzie je het vlees van een kerntemperatuurmeter. Stel deze in op 70 graden en je hoeft er verder niet meer naar te kijken. Een advies is om wel een lekbak te plaatsen onder het vlees met een beetje water. Dit zorgt ervoor dat het vet wordt opgevangen en niet verbrand op de plate setters.

Heb je nog iets nodig?

Wij hebben alles in huis om je op weg te helpen met jouw favoriete recepten.

10% korting!