Flat iron steak

De flat iron steak is een steak die gesneden is van het sukadestuk van het rund en is zeer geschikt om te bakken of te grillen. De steak is uniek in zijn soort. Waar we de sukade voornamelijk kennen als suddervlees, is de Flat Iron ook een perfect stuk vlees om te grillen of bakken. Je krijgt dan deze heerlijke steak die wat ons betreft elke BBQ liefhebber geproefd moet hebben. Wil je de flat iron steak kopen voor een heerlijk gerecht? Maak dan een keuze en voeg het product eenvoudig toe aan je winkelwagen.

Toont alle 7 resultaten

Waar zit de Flat Iron?

De Flat iron wordt uit de sukade gesneden. Het sukadestuk ligt tegen het schouderblad van een rund aan. Na het verwijderen van de zeen tussen de sukade blijven er twee flat iron steak over.

Hoe flat iron steak snijden?

Een flat iron steak snijd je haaks op de draad na het rusten. Het gesneden vlees heeft dan een blokjes patroon en hieraan kun je zien dat het goed gesneden is.

Hoe smaakt flat iron steak?

Je kunt de smaak van de flat iron steak vergelijken met bavette op het gebied van structuur. Het heeft een grove structuur en een volle rundvleessmaak.