• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
Cote de boeuf BBQ

Bier en steak is een perfect combinatie!

Cote de boeuf van de BBQ met biersaus en aardappelkoekjes in combinatie met het lekkere bier van www.hopt.nl

Bier en rundvlees gaan wat ons betreft perfect samen. Bier kun je namelijk gebruiken om te marineren of om vlees te stoven. Dit keer hebben wij echter een heerlijke biersaus gemaakt voor bij de cote de boeuf van de BBQ. De smaken van een donkerbier gaan echt perfect samen om er een mooie biersaus van te maken. Het vlees heeft niet veel nodig dan een beetje zout en door de combinatie met de biersaus met champignons en gevulde aardappelkoekjes heb je een geweldig gerecht vol met smaak.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 côte de boeuf
  • 1 ui
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 volle eetlepel bakboter
  • 1 volle eetlepel bloem
  • 150 ml donker bier zoals KBS
  • 250 ml runderbouillon
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

Ingrediënten aardappelkoekjes

  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 60 gram paneermeel
  • 1 volle theelepel mosterd
  • 1 ui
  • 300 gram kastanje champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • zout en versgemalen peper

Wij hebben dit gerecht bereid op de barbecue maar het kan natuurlijk ook gewoon gemaakt worden in de keuken. Het enige verschil is dat je het vlees eerst even in een hete pan met een beetje boter gaat aanbakken. Daarna in de oven op 150 graden en langzaam naar de gewenste kerntemperatuur doorgaren.

Biersaus

Voor een biersaus kun je het beste een donkerbier gebruiken volgens ons. Dit omdat een donkerbier vaak iets meer bitter heeft dan een normaal bier. Voor deze biersaus hebben we een uitdagend bier gebruikt van brouwerij Mean Sardine Brewery met de naam Voragem. Voragem is een Imperial Stout met een zeer sterke bitterheid. Dit bier is een echt hopbier met veel karakter door het gebruik van Centennial, Chinook en Cascade. Je kunt het bier ook perfect drinken bij de cote de boeuf van de BBQ. De smaken van dit gerecht en de combinatie zijn mooi in balans en versterken elkaar waardoor je een geweldige smaakbeleving krijgt.

Bereiding aardappelkoekjes

  1. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappel gaar in kokend water.
  2. Pel de ui en knoflook en snipper deze fijn.
  3. Maak de champignons schoon en snijd de champignons in kleine blokjes.
  4. Bak de ui glazig in een beetje olijfolie samen met de knoflook. Voeg de champignons toe en bak tot het vocht is verdampt.
  5. Stamp de afgekoelde gekookte aardappelen fijn en voeg Parmezaanse kaas, het ei, de paneermeel en de mosterd toe en meng alles goed door elkaar tot je een deeg hebt. Wanneer het deeg nog te plakkerig is voeg je meer paneermeel toe.
  6. Voeg de champignons toe aan het mengsel en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Meng alles goed door elkaar en maak er koekjes van.
  7. Voorzie de koekjes eventueel van een laagje paneermeel zodat ze tijdens het bakken een krokant korstje krijgen.

Bereiding biersaus

  1. Maak de champignons schoon en snijd in plakken.
  2. Pel de ui en snipper de ui fijn.
  3. Zet vervolgens een pan op het vuur en smelt de boter.
  4. Wacht tot de boter gesmolten is en voeg de bloem er doorheen. Roer de bloem door de boter tot dat de boter is opgenomen door de bloem. Blijf een aantal minuten roeren totdat de bloem gaar is.
  5. Voeg vervolgens beetje bij beetje de bouillon en het bier toe en blijf roeren zodat je geen klontjes krijgt. Breng de saus langzaam aan de kook en voeg eventueel meer vocht toe tot je de gewenste dikte hebt.
  6. Zet ten slotte een pan op het vuur en bak de ui in een beetje olijfolie glazig. Voeg de champignons toe en bak tot de champignons gaar zijn.
  7. Nu kun je de champignons met ui toevoegen aan de saus en alles goed door elkaar roeren. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.

Bereiding cote de boeuf BBQ

  1. Haal ten eerste de côte de boeuf ongeveer een uur voordat deze op de barbecue gaat uit de koeling. Breng de côte de boeuf op smaak met een beetje zout.
  2. Maak vervolgens je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Je kunt er tijdens de bereiding voor kiezen om een plancha te gebruiken aan één zijde of gebruik een skillet voor de aardappelkoekjes.
  3. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 120 graden en sluit de schuiven voor 3/4.
  4. Maak het rooster schoon met een borstel en wrijf het daarna schoon met een stukje keukenpapier en zonnebloemolie.
  5. Leg de côte de boeuf op het rooster boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel. Plaats eventueel een temperatuursensor en stel deze in op een temperatuur van 46 graden.
  6. Haal bij een kerntemperatuur van 46 graden de côte de boeuf van de barbecue en open beide schuiven. Regel de temperatuur van de barbecue naar ongeveer 250 graden.
  7. Grill de côte de boeuf af boven directe hitte tot je een mooie korst hebt en bak de aardappelkoekjes in een skillet of op de plancha in olijfolie. Je kunt aardappelkoekjes ook op het fornuis bakken in een pan.
  8. Haal de côte de boeuf van de barbecue en laat deze even 10 minuten rusten voordat je het vlees gaat aansnijden onder aluminiumfolie.
  9. Serveer de côte de boeuf met de aardappelkoekjes en de biersaus. Je kunt er eventueel nog kerstomaten bij grillen en groenten die je lekker vindt.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!