Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Hoogwaardige kwaliteit .
De ribeye wordt gesneden uit het middelste gedeelte van de ribben van een rund. Dit is het smalste deel en is ideaal om er steaks van te snijden. Het vlees is dus afkomstig van de rib en eye staat voor het rondje vet in het vlees. Door de marmering is het vlees bijzonder mals na de bereiding.
Het deel van de rib wordt er afgelaten en dan noemen wij het een ribeye.Laat je het bot eraan zitten dan wordt het een côte de boeuf genoemd. Wanneer het zo wordt gesneden dat er een lange rib aan zit wordt het een tomahawksteak genoemd. Dit zijn allemaal varianten van de ribeye maar dan met een deel van de rib er nog aan vast.
Wanneer je opzoek bent naar een super smaakvolle ribeye steak dan is onze steak van grasgevoerde runderen uit Ierland echt iets voor jou! Het unieke Ierse landschap creëert een smaakvol product dat van nature voedzaam is. Het is zeer smaakvolle ribeye steak met een mooie marmering wat je zeker gaat terug proeven. Vlees op grasbasis bevat minder verzadigd vet en meer omega-3-vetten, vitamine A en vitamine E.
ribeye steakWil je ribeye kopen voor een heerlijk gerecht? Dan ben je bij ons op de juiste plek. Wij hebben namelijk diverse soorten ribeye’s in ons assortiment. Het verschil zit zich in het land van herkomst en de marmering van het vlees wat beïnvloed wordt door de voeding en het runderras.
Je kunt eenvoudig het gewenste gewicht selecteren en het product toevoegen aan je winkelwagen. Na het selecteren van de gewenste leverdag en het afrekenen gaan wij voor jou aan de slag. De bestelling wordt op de gewenste dag bezorgd door onze vervoerder. Wij verpakken alles in geïsoleerde dozen met gelpacks om de producten bevroren te houden. Je hoeft het vlees alleen nog in de vriezer te leggen of te ontdooien in de koeling om een heerlijk recept ermee te bereiden.
Hoe bak je een ribeye?
Het bakken van een ribeye is heel eenvoudig. De duur is afhankelijk van de dikte van het vlees. Bak het vlees eerst rondom bruin in olie of roomboter op hoge hitte. Regel het vuur lager en bak tot de gewenste garing. Voeg boter toe en eventueel verse kruiden en knoflook. Schep de gesmolten boter over het vlees en keer regelmatig. Haal het vlees uit de pan en laat voor ongeveer 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Entrecote of ribeye?
Entrecote of ribeye is afhankelijk van of je liever een mager stuk vlees eet of een stuk vlees met marmering. Entrecote is minder gemarmerd dan een ribeye en bevat niet zoals de ribeye een oog met vet.
Wat is lekker bij Ribeye?
Wat eet je bij ribeye is natuurlijk afhankelijk van het recept. Wat heel lekker is, is een gevulde paprika met couscous bijvoorbeeld. Maar ook zeker gebakken aardappelen met groeten.
Welke groente bij ribeye?
Welke groenten eet je bij ribeye? Je kunt van alles eten bij dit heerlijke stuk vlees. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gestoomde prei, geglaceerde wortels, asperges, gegrilde groeten en nog veel meer!
Welke wijn bij ribeye?
Welke wijn bij een ribeye is niet zo eenvoudig om te beantwoorden omdat dit afhankelijk is van het gehele gerecht. Bij rood vlees serveer je bijna altijd een rode wijn. Voor een ribeye zouden wij gaan voor een stevige kruidige wijn. Serveer er dan wel een kruidig gerecht bij.
Welke saus bij ribeye?
Er zijn zoveel verschillende soorten sauzen die perfect passen bij een ribeye. Denk hieraan de klassiekers zoals een pepersaus of een romige champignonsaus. Er zijn echter ook andere sauzen zoals een sjallottensaus of béarnaisesaus. Kies vooral wat jezelf lekker vindt is onze mening.
Ben je opzoek naar inspiratie voor een heerlijk recept of juist naar tips over de bereiding? Dan staan er op onze recepten pagina inmiddels diverse recepten met ribeye. Van recepten met de bereiding in de keuken tot recepten die je maakt op de barbecue. Om jou een idee te geven hebben wij er alvast een aantal opgenoemd:
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een bezorgdag is.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een bezorgdag is.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.