• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Tenderloin bereiden kan op verschillende manieren

Heb je vragen over tenderloin bereiden? Zoek je een tenderloin recept? Voordat we het hebben over tenderloin bereiden, is eerst deze vraag belangrijk: wat is tenderloin? Lang niet iedereen kent dit vlees. Als we het hebben over tenderloin, dan spreken we over het meest malse stuk vlees van het rund. De reden waarom deze steak zo mals is, heeft te maken met de plaats waar de spier zich bevindt. Deze loopt namelijk via het bekken tot aan het bovenbeen bij de heup. Logischerwijs is dit een spier die veel gebruikt wordt. We weten tenslotte allemaal dat koeien heel wat aflopen in een wei.

Ossenhaas aan ‘t stuk

Het meest malse deel van grasgevoerde runderen om in zijn geheel te bereiden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om er tournedos van te snijden.

Bekijk het product!
Ossenhaas heel

Wat is tenderloin?

Vragen we dus: wat is tenderloin? Dan hebben we het over vlees met een fijne structuur en slechts zeer weinig vet of bindweefsel. Het is overigens wel grappig om te weten dat mensen tenderloin ook wel ossenhaas noemen. Dit is geen goede benaming. Tenderloin komt namelijk bijna nooit van gecastreerde runderen. Het komt over het algemeen van de koe, dus dan kun je beter kiezen voor de naam runderhaas.

Tenderloin recept

Zoek je een tenderloin recept, dan is het van belang om eerst te weten hoe je dit vlees wilt bereiden. Kies je voor de barbecue? Dat is een uitstekende optie bij deze heerlijke steak. Gril het vlees ongeveer 40 minuten. Dan is ze medium rare. Je haalt daarna het vlees van het vuur om het nog ongeveer 10 minuten te laten rusten. Pas daarna snijd je het in stukken en kun je de tenderloin serveren. Lees ons recept voor de perfecte bereiding!

Bekijk het recept!
Ossenhaas bereiden
10% korting!