• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Bavette bereiden BBQ

Bavette bereiden op de BBQ is helemaal niet moeilijk. Door de dikte van het vlees kun je bavette grillen direct boven de kolen. Zorg er wel voor dat je twee zones hebt tijdens het grillen. Eentje om direct te grillen en een indirecte zone. Je kunt dan namelijk na het grillen op 250 graden de bavette verplaatsen naar het indirecte deel wanneer de garing nog niet naar wens is. Hoe bavette bereiden op de BBQ is dus heel eenvoudig. Regel eerst de temperatuur zodat de bavette BBQ temperatuur rond de 250 graden is. Grill op hoge hitte tot het vlees mooi goudbruin is en daarna indirect verder grillen tot de gewenste garing.

Je kan ook eerst bavette sous vide bereiden voor op de BBQ. Je gaat het vlees dan een aantal uren op een temperatuur van 50 graden garen. Het mooie aan het sous vide garen van bavette is dat je het vlees tijdens het vacumeren ook smaak kan geven door verse kruiden toe te voegen of juist specerijen. Daarna steek je de BBQ aan en grill je het vlees nog even op een hoge temperatuur van 250 graden. Daarna laat je het vlees nog 5 minuten rusten.

Het toevoegen van rookhout heeft bij deze bereiding niet veel toegevoegde waarde. Dit doordat het vlees te kort op de barbecue ligt en geen tijd heeft om de rook op te nemen.

Wanneer je opzoek bent naar veel smaak! Onze Bavette PRIME is afkomstig uit de USA en bevat een geweldige marmering die zorgt voor een smaak explosie. Bekijk ons uitgebreide assortiment als je bavette wilt kopen! Bavette op de barbecue is een ideale combinatie.

Bekijk het product
bavette usa prime

Bavette BBQ hoe lang?

Wij krijgen vaak de vraag hoe lang bavette op BBQ? De duur is afhankelijk van het recept en wat je precies wil gaan bereiden met dit smaakvolle stuk rundvlees. Een bavette BBQ rollade heeft ongeveer een tijd nodig van 60 minuten bij een indirecte temperatuur van de BBQ op 120 graden.

Ga je het vlees grillen zoals beschreven direct boven de kolen? Hoelang bavette op de BBQ is dan niet zo moeilijk. Dit is ongeveer tussen de 10 en 15 minuten afhankelijk van de gewenste kerntemperatuur bavette BBQ. Let er wel op dat het vlees na de bereiding ongeveer 5 minuten moet rusten onder aluminiumfolie. De kerntemperatuur van het vlees stijgt tijdens het rusten ook nog iets.

Bavette kerntemperatuur BBQ

De kerntemperatuur van bavette BBQ is heel sterk afhankelijk van wat jezelf lekker vindt. Wij grillen het vlees het liefste medium of medium-rare. Medium-rare is een kerntemperatuur van rond de 55-58 graden en medium 60-63 graden. In veel recepten zie je dat wij het vlees bereiden tot een temperatuur van 46 graden en dan af grillen en nog laten rusten. Dan zit je bij benadering rond de 58-60 graden.

Op zoek naar inspiratie!

Op onze website staan inmiddels heel veel smaakvolle recepten met producten uit ons assortiment. Je vindt er ook diverse recepten met bavette van de barbecue. Maar naast dit ook hoe je dit heerlijke vlees in de oven kunt bereiden of in de pan. Om alvast wat inspiratie te geven staan hieronder een aantal gerechten:

10% korting!