• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Wat is grasgevoerd vlees

Grasgevoerd rundvlees wil zeggen dat het dier zijn hele leven gras heeft gegeten. De runderen krijgen geen graan of soja gevoerd. Grasgevoerde dieren hebben meer ruimte tijdens hun leven, doordat ze grazen in natuurgebieden. In de winter krijgen ze dan kuilgras gevoerd zoals ze dat noemen. Dit is echter afhankelijk van het land van herkomst.

Het komt ook voor dat grasgevoerde runderen worden afgemest met graan. Dit wil zeggen dat ze bijvoorbeeld de laatste 100 dagen graan eten om wat extra kilo’s aan te komen. Bij onze producten staat dan vermeld dat het vlees gras- en graangevoerd is. Ons grasgevoerd vlees is daarom ook 100% grasgevoerd rundvlees.

Is grasgevoerd vlees gezond?

Om kort te zijn, grasgevoerd vlees is gezond. Wanneer een rund alleen gras eet bevat het vlees meer onverzadigde vetten dan overig vlees. Het vlees heeft namelijk een hoger Omega 3 vetzuur gehalte van bijvoorbeeld graangevoerd vlees. Als mens heb je deze vetzuren nodig gezien deze niet worden aangemaakt door ons lichaam. Het eten van grasgevoerd rundvlees draagt daarom bij aan een gezond voedingspatroon.

Naast Omega 3 vetzuren bevat grasgevoerd vlees ook meer vitamine A en E. Deze zijn goed voor je immuunsysteem en werken als antioxidant.

Grasgevoerd rundvlees kopen

Wij hebben een ruime selectie aan grasgevoerd vlees wat je eenvoudig online kunt bestellen. Hieronder staat een selectie met de producten die 100% grasgevoerd zijn.

Dry aged beef

In ons assortiment hebben wij een selectie aan geweldig dry aged rundvlees voor de fijnproevers. Heerlijk van smaak en 100% grasgevoerd rundvlees van John Stone uit Ierland. Het vlees is afkomstig van Angus- en Herefordrunderen. In de speciale rijpingskamers wordt dit vlees onder een nauwkeurig gecontroleerd klimaat tot op het bot gerijpt voor een periode van ten minste 21 dagen. Door de werking van o.a. de enzymen in het vlees wordt het vlees botermals.

Dry aged beef bestellen
dry aged beef

Irish nature beef

Hun doel is om Europa’s nummer 1 leverancier te zijn van Premium Grass-Fed Irish Beef. Hun gepatenteerde Ultra Tender™-proces is het platform van waaruit ze bekroond rundvlees produceren en hun toewijding aan klanttevredenheid. Het vlees heeft een heerlijke smaak en je proeft werkelijk de Ierse graslanden. De runderen groeien op in de Ierse natuur en dat proef je zeker terug in ons diverse aanbod van het merk Irish nature.

Bekijk ons assortiment
Tomahawk steak KJ3

Lamsvlees van Silver Fern

Het is niet zonder reden dat wij dit lamsvlees importeren uit Nieuw-Zeeland. Daar weiden de lammeren namelijk op zeer uitgestrekte velden en groeien ze op een natuurlijke wijze op. Zo leven ze in grote groepen, zodat hun natuurlijke manier van leven zoveel en zo goed mogelijk wordt nagebootst. Uiteraard komt dit de smaak van het vlees alleen maar ten goede.

Lamsvlees kopen
lamsbout bbq
10% korting!