Tomahawk Steak

Een tomahawk steak is een indrukwekkend stuk vlees dat zijn naam dankt aan zijn opvallende uiterlijk. Het is een ribeye steak met een extra lang bot, dat lijkt op een tomahawk-achtig wapen. Het is een echte eyecatcher op de barbecue of op het bord. Tomahawk vlees is daarom een ware traktatie voor vleesliefhebbers. Wil je een tomahawk steak kopen om te serveren voor vrienden en familie? Neem dan een kijkje in onderstaand assortiment en kies het gewenste gewicht.

Toont alle 4 resultaten

Wat is een tomahawk steak?

Het is een ribeye met het bot er nog aan van ongeveer 15 cm lang. Door het bot en de vorm van de ribeye lijkt het vlees op een Indiase tomahawk bijl.

Waar zit de tomahawk steak bij een rund?

De Tomahawk steak wordt gesneden uit de dikke en fijne ribben van een rund. Wellicht weet je dat deze dieren 13 ribben hebben. Het allerlaatste stuk van de rib is dan de tomahawk steak. Het kan bestaan uit 7, maar ook uit 5 ribben.

Hoeveel tomahawk steak eet je per persoon?

Een tomahawk steak is een mooi stuk vlees om te delen met meerdere personen. Wanneer je een tomahawk hebt van ongeveer één kg dan kun je er met twee á drie personen van eten.