Rib roast bbq
Heb je binnenkort een feestje te vieren, zoek dan zeker naar een rib roast recept. Dit vlees doet het uitstekend tijdens een feestmaaltijd. Wil je rib roast uit de oven? Zoek je daarvoor een rib roast recept? Of gaat er voor jou niets boven rib roast bbq? Kies dan voor een langzame garing met wat rook. Heb je een vrij groot stuk rib roast, ga dan bij rib roast bbq gerust uit van een uurtje of 5 op de barbecue.
Tips rib roast bbq
Heel belangrijk is dat je een goede thermometer gebruikt. Dit kan je gerecht net even iets extra’s geven. Je wilt tenslotte dat dit fantastische stuk vlees zo gaar is als jij wenst. Wijkt je thermometer af, dan is dat bij rib roast echt funest. Een paar graden te veel betekent dat jij aan tafel zit met een droge steak. Wil je starten met de bereiding, maak je barbecue dan klaar voor indirect gebruik op 120 graden. Doe wat kruiden in een kom en smeer het vlees hiermee in. Leg de rib met de botten omlaag, niet te dicht bij het vuur. Geeft de kernthermometer 40 graden aan, haal het vlees dan even van de barbecue. Regel nu de temperatuur naar 200 graden en plaats het vlees nog een klein poosje op de barbecue voor een mooi korstje. Bij een kerntemperatuur van 50 graden is het vlees klaar.
Rib roast uit de oven
Zoek je een rib roast recept voor rib roast uit de oven? Het is een aanrader om een heel aantal droge kruiden te mengen. Voeg zeker ook mosterd toe. Je smeert het vlees in met de marinade en vervolgens zet je het een paar uur in de koelkast. Een half uur voordat het de oven ingaat, haal je het uit de koelkast. De oven mag op 180 graden voorverwarmd worden. Plaats de rib roast in een braadslee en zet dit voor een uur in de oven. Bij een kerntemperatuur van 56 graden is het vlees klaar om te serveren.