• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Rib roast

Heb je binnenkort een feestje te vieren, zoek dan zeker naar een rib roast. Dit vlees doet het uitstekend tijdens een feestmaaltijd. Wil je rib roast uit de oven? Zoek je daarvoor een recept? Of gaat er voor jou niets boven rib roast op de BBQ? Kies dan voor een langzame garing met wat rook. Heb je een vrij groot stuk vlees, ga dan bij rib roast op de BBQ gerust uit van een uurtje of 2 op de barbecue. Dit is afhankelijk van het gewicht en de dikte.

Wat is een rib roast?

Een rib roast is een braadstuk van het rund dat onder verschillende namen door het leven gaat. In Nederland noemen we het vlees een cote de boeuf wat een ribeye is aan één stuk met het bot er nog aan. In Amerika noemen ze het vlees weer prime rib. Zo heb je voor bijna ieder stuk vlees diverse benamingen.

Côte de boeuf

Een heerlijke roast om te bereiden op de barbecue of in de oven. Cote de boeuf is het ribstuk van het rund. Om deze reden wordt het ook wel rib steak genoemd. Cout de boeuf bevindt zich aan de voorkant van de rug van het rund. De smaak is zacht en vol. Er is een groot verschil tussen ribeye en cote du boeuf. Bij cote de boeuf wordt namelijk de rib mee gesneden. Dit vlees heeft daardoor een randje vet en is dus extra smaakvol.

Dry aged Cote de Boeuf
Côte de boeuf

Tips rib roast BBQ

Heel belangrijk is dat je een goede thermometer gebruikt. Dit kan je gerecht net even iets extra’s geven. Je wilt tenslotte dat dit fantastische stuk vlees zo gaar is als jij wenst. Wijkt je thermometer af, dan is dat bij rundvlees echt funest. Een paar graden te veel betekent dat jij aan tafel zit met een droge steak. Wil je starten met de bereiding, maak je barbecue dan klaar voor indirect gebruik op 120 graden. Doe wat kruiden in een kom en smeer het vlees hiermee in. Geeft de kernthermometer 40 graden aan, haal het vlees dan even van de barbecue. Regel nu de temperatuur naar 200 graden en plaats het vlees nog een klein poosje op de barbecue voor een mooi korstje. Bij een kerntemperatuur van 50 graden is het vlees klaar.

Dry aged Côte de boeuf

Ben je opzoek naar een heerlijk smaakvol stuk rundvlees? Dan kunnen wij één van onze dry aged producten aanbevelen, zoals onze dry aged cote de boeuf. In de speciale rijpingskamers wordt dit vlees onder een nauwkeurig gecontroleerd klimaat tot op het bot gerijpt voor een periode van ten minste 21 dagen. Door de werking van o.a. de enzymen in het vlees wordt het vlees botermals.

Bekijk het product!
dry aged cote de boeuf

Rib roast uit de oven

Zoek je een rib roast recept voor rib roast uit de oven? Het is een aanrader om een aantal droge kruiden te mengen. Voeg zeker ook mosterd toe. Je smeert het vlees in met de marinade en vervolgens zet je het een paar uur in de koelkast. Een half uur voordat het de oven ingaat, haal je het uit de koelkast. De oven mag op 180 graden voorverwarmd worden. Bak het vlees eerst aan in een pan met roomboter en olie tot het vlees mooi verkleurd is. Plaats de rib roast in een braadslee en zet dit voor een uur in de oven. Bij een kerntemperatuur van 56 graden is het vlees klaar om te serveren.

10% korting!