• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 20 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
courgettekoekjes

Een verrassend bijgerecht!

Courgettekoekjes gemaakt op de barbecue dat is helemaal niet moeilijk en je zorgt voor een verrassend bijgerecht. Je hebt wel een bakplaat of een skillet nodig om dit gerecht te berijden op de BBQ. Wij vonden het een succes om ze te bereiden op de BBQ. Je kunt het natuurlijk ook maken op het fornuis.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 courgetten
  • 1 ei
  • 2 stengels bosui
  • 250 gram Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram bloem
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zout
  • verse gemalen peper
  • olijfolie
  • crème fraise

Het recept is voldoende voor ongeveer 8 courgettekoekjes. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van hoeveel deeg je voor een koekje gebruikt. Je krijgt dus ongeveer 2 courgettekoekjes per persoon. Wanneer dit het enige bijgerecht is naast een heerlijk stuk vlees is het voldoende voor 2 personen. Verdubbel dan de aantallen in de ingrediëntenlijst.

Voorbereiding

  1. Rasp de courgette zo dat je mooie lange slierten krijgt.
  2. Neem een kom en meng hierin de courgette met een theelepel zout en roer door elkaar.
  3. Laat het mengsel 10 minuten staan zodat het vocht uit de courgette kan.
  4. Schenk de courgette in een zeef en laat uitlekken. Knijp het overtollige vocht eruit.
  5. Maak vervolgens het deeg door de courgette te mengen met ei, kruiden, Parmezaanse kaas, geperste knoflook en de bloem. Mix alles goed door elkaar tot je een mooie massa hebt.
  6. Maak de bosui schoon en snijd in ringen. Voeg de bosui toe aan het mengsel en roer door elkaar. Dek het mengsel eventueel af en plaats in de koeling tot gebruik.

Bereiding courgettekoekjes

  1. Maak ten eerste jouw kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht 5 minuten en plaats de plancha of rooster met skillet. Sluit de kamado en regel temperatuur naar 220 graden.
  2. Wrijf de plancha in met zonnebloemolie en controleer of de plaat goed heet is.
  3. Haal het deeg uit de kom met een lepel en maak kleine pannenkoekjes. Druk de courgettekoekjes plat.
  4. Grill beide zijden voor ongeveer 2 minuten tot de courgettekoekjes mooi verkleurd zijn.
  5. Serveer direct en maak het bijvoorbeeld af met crème fraise en ringetjes bosui.

Ben je opzoek naar andere bijgerechten om te serveren bij een heerlijk gerecht? Neem dan eens een kijkje tussen onze categorie bijgerechten.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!