• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen werkdagen tussen 17.00 en 22.00 op zaterdag tussen 08.00 en 18.00

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 60 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 2 personen
Keuken Barbecue
smoked secreto

Iberico Secreto met whiskey chimichurri

Dit Iberico secreto recept geeft een smaak explosie op een zomerse barbecue avond. Het vlees van de Iberico varken heeft een bijzonder lekkere smaak. In combinatie met whisky en chimichurri verzekeren we dat je dit recept vaker gaat maken voor vrienden en familie.

10% korting!

Ingrediënten 2 personen

Ingrediënten secreto

  • 500 gram secreto
  • snufje zout en peper
  • blokje rookhout

Ingrediënten smoked whisky chimichurri

  • paar blaadjes fijngehakte verse koriander
  • paar blaadjes fijngehakte verse peterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 stuks rode ui
  • 1 stuks rode peper
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • naar smaak peper
  • naar smaak grof zeezout
  • een scheut olijfolie
  • een scheut witte wijn azijn
  • 1,5 shot whisky

Bereiding chimichurri

  1. Doe alle ingrediënten in een wekpot met deksel en mix goed door elkaar tot je een grove smeuïge saus hebt.
  2. Leg een gloeiend heet houtskooltje op de chimichurri en laat zo’n 20 seconden roken.
  3. Zet de pot daarna onderstboven en laat zo rusten.
  4. LET OP! HAAL VOOR GEBRUIK HET KOOLTJE UIT DE CHIMICHURRI.

Bereiding secreto

  1. Haal de inmiddels ontdooide secreto uit de verpakking en dep deze droog met wat
    keuken papier.
  2. Snijd met een scherp mes eventuele oneffenheden weg van het vlees. Hiermee bedoel ik
    wat loszittende deeltjes of overtollig veel vet.
  3. Voorzie de secreto rondom van een dun laagje olijfolie of zonnenbloemolie en rub de
    secreto aan beide zijden in met zwarte peper en grof zeezout.
  4. Steek je bbq aan en zorg dat de BBQ goed heet wordt.
  5. Zodra de temperatuur naar je zin is stel je de bbq in voor ‘directe hitte’. Dus met andere
    woorden het vlees moet ‘direct’ boven de hete kolen komen te liggen.
  6. Plaats op de hete kolen een blokje rookhout
  7. Plaats nu de secreto op de grill direct boven de hete kolen.
  8. Grill de secreto 1 minuut per kant en herhaal dit tot dat het dikste gedeelte van de
    secreto een kerntemperatuur heeft van 60 graden.
  9. Voor mooie grillstrepen draai je de secreto bij het omdraaien steeds een kwartslag zodat
    je een soort ruitpatroon krijgt.
  10. Als het dikste gedeelte van de secreto een kerntemperatuur heeft van 60 graden haal je
    de secreto van de bbq en laat je deze ongeveer 10 minuten rusten onder een stukje ‘los
    liggend’ aluminium folie (NIET INPAKKEN!).
  11. Houdt rekening met de richting van de draden bij het aansnijden van de secreto.
  12. Snijdt dunne repen van ongeveer 1 tot 2 cm breed en serveer met een lekkere
    hoeveelheid chimichurri er overheen.

 

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!
10% korting!