• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 10 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
Iberico hamburgers

Van een goede burger geniet iedereen!

Een geweldige burger om te eten zijn wat ons betreft de Iberico burger bereid op de BBQ. Wanneer je ook zo kunt genieten van Iberico varkensvlees kunnen wij deze burgers echt aanbevelen. Wij hebben twee verschillende recepten gemaakt met onze burger. Je kunt voor dit recept natuurlijk ook een andere burger gebruiken zoals de beef burgers

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten ananas burger

  • 4 Iberico burger
  • 4 ananas
  • 4 Cheddar kaas
  • truffel mayonaise
  • 2 rode ui
  • krulsla
  • 4 burger broodje

Ingrediënten tomatensalsa burger

  • 4 Iberico burger
  • 4 burger broodje
  • 4 gerookte smeltkaas kaas
  • veldsla
  • aïoli mayo
  • 2 Roma tomaten
  • verse platte peterselie
  • 8 serranoham
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen

Het eerste recept is een combinatie met ananas wat de burger een lekkere zoete nasmaak geeft. De combinatie is misschien niet iets waar je direct aan denkt maar de smaak combinatie is echt geweldig. Voor de andere burger hebben wij gekozen voor een makkelijke tomatensalsa in combinatie met een gerookte smeltkaas en serranoham. Wat ons betreft is dit een goudencombinatie.

Bereiding Iberico ananas burger BBQ

  1. Pel ten eerste de ui en snijd de ui in ringen.
  2. Maak vervolgens de barbecue aan en regel de temperatuur naar rond de 220 graden. Zorg voor een direct en indirect gedeelte zodat je de burger verder kunt garen als het te snel gaat.
  3. Leg de burger op het rooster boven directe hitte. Wrijf de burger vooraf in met een beetje olijfolie.
  4. Gril de burger tot een kerntemperatuur van rond de 55 graden en verplaats naar het indirecte gedeelte.
  5. Plaats vervolgens de Cheddar kaas op de burger en laat deze smelten.
  6. Snijd in de tussentijd de broodjes open en wrijf in met olijfolie en gril heel even met de ananas boven het directe gedeelte.
  7. Bouw ten slotte de burger door het onderste broodje in te wrijven met de truffel mayonaise en ga dan verder met de sla, iberico burger, gegrilde ananas, rode uienringen en de bovenzijde van het broodje.

Bereiding Iberico burger met tomatensalsa BBQ

  1. Snijd ten eerste de tomaten door de helft en verwijder het vruchtvlees en de zaadjes. Snijd vervolgens de tomaten in kleine blokjes.
  2. Hak vervolgens de peterselie fijn en voeg deze in een kom bij de tomaten.
  3. Pel daarna de ui en de knoflook en snipper de ui fijn en pers de knoflook uit boven de kom.
  4. Meng de ingrediënten goed door elkaar en pers een beetje limoensap over de salsa.
  5. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en roer door elkaar. Zet weg tot gebruik.
  6. Maak vervolgens de barbecue aan en gril de burger aan beide zijden tot een kerntemperatuur van rond de 60 graden op een temperatuur van rond de 220 graden.
  7. Verplaats de iberico burger naar het indirecte gedeelte en leg de gerookte smeltkaas op de burger.
  8. Snijd het broodje open en strijk beide zijden in met een beetje olijfolie en gril het broodje tot deze krokant is. Leg de serranoham boven het indirecte gedeelte.
  9. Bouw ten slotte het broodje door de eerste helft in te strijken met de aïoli en ga verder met de sla, tomatensalsa, burger, serranoham en de bovenzijde van het broodje.
  10. Serveer direct en eet smakelijk.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(3)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!