Gratis thuisbezorgd vanaf €70,-
Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd
Hoogwaardige kwaliteit. Dat proef je!
Chefkok Inamood, maandag 06 december 2021
Een feestelijk gerecht met onze Iberico varkenshaas! Het vullen van een varkenshaas wordt regelmatig gedaan maar met de smaak van iberico vlees heb je pas echt een smaak explosie. Daarom bedachten wij een smaakvol gerecht door een gevulde iberico varkenshaas te bereiden. De vulling bestaat uit een cranberrysaus met gekarameliseerde uien, spinazie en geitenkaas. Ben je geen fan van geitenkaas dan kun je bijvoorbeeld ook feta gebruiken. Gebruik echter geen kaas die gaat smelten in de vulling. Het is niet alleen lekker maar met deze gevulde iberico varkenshaas heb je echt een feestelijk gerecht voor de feestdagen.
Het vlees van het Ibérico varken is wereldwijd geliefd om de bijzonder lekkere smaak. Deze smaak is te danken aan de aanleg van het ras voor een mooie vetmarmering, in combinatie met de eikels die de varkens eten. De Ibérico varkens die in aanmerking komen voor de producten van het Inamood label groeien op in de vrije natuur, waar de dieren hun kostje zelf bij elkaar scharrelen. Een garantie op uitzonderlijk lekkere vlees.
In het recept gaan we de varkenshaas vlinderen zodat je het vlees kan vullen. Bij een iberico varkenshaas is dat iets lastiger gezien de marmering van het vlees. Hierdoor krijg je sneller openingen in het vlees waaruit de vulling komt. Dit los je echter makkelijk op tijdens het opbinden van het vlees om er dan voor te zorgen dat het vlees elkaar iets overlapt.
Serveer het vlees gesneden op een mooie schaal met een beetje extra cranberrysaus.
Succes met de bereiding!