• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
beer can chicken

Een echte BBQ klassieker!

Een beer can chicken is een echte klassieker om te bereiden op de BBQ. Het hele idee van de beer can chicken is dat je een kip rechtop kunt zetten in een BBQ waardoor je er meer tegenlijk kunt bereiden. Het bier gaat niet koken dus de smaak van bier is iets wat we denken te proeven. Meestal giet je een beetje bier in de kip wanneer je het bierblik uit de kip haalt.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 1 hele kip
 • dry-rub naar keuze
 • 1 flesje bier
 • 500 gram aardappel partjes
 • 1 wortel
 • 1 prei
 • verse tijm
 • verse rozemarijn
 • 1 liter kippenbouillon
 • olijfolie

In dit gerecht maakte wij gebruik van een gietijzeren chicken sitter. Het grote voordeel hiervan is dat je naast de kip gelijktijdig aardappelen met groeten mee kan bereiden. Hierdoor krijg je een complete maaltijd van de BBQ.

Het is belangrijk tijdens de bereiding dat de chicken sitter niet te hoog in jou barbecue staat. Dit doordat de temperatuur in jou barbecue het hoogste is in de top. Het zou namelijk zonde zijn wanneer de bovenkant van de kip verbrand en de rest bijvoorbeeld niet gaar is. De dry rub die je gebruikt voor de kip kun je zelf bepalen. Wij hebben diverse soorten in ons assortiment waaruit je kunt kiezen. Voor het bier heb ik in dit recept een lekker fruitig bier gekozen. Je kunt natuurlijk het bier ook gewoon opdrinken en een beetje bouillon gebruiken. De meningen zijn namelijk nogal verdeeld of je het bier gaat proeven.

Wil je dit heerlijke gerecht ook maken? Je kunt hiervoor onze hele kip kopen uit ons assortiment.

Voorbereiding

 1. Haal de kip een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
 2. Een uur voor de bereiding kun je de kip uit de koeling halen en droog deppen met keukenpapier.
 3. Wrijf vervolgens de kip in met een beetje olijfolie en strooi de dry rub over het de kip.
 4. Plaats de kip terug in de koeling tot je de kip gaat bereiden op de BBQ.
 5. Snijd de aardappelen in partjes en spoel of onder water. Blancheer de aardappelen heel even in een pan met kokend water.
 6. Maak de prei en wortel schoon en snijd in ringen. Blancheer de wortel ook heel even in kokend water. Op deze manier zorg je ervoor dat de aardappelen en de wortel zeker gaar is wanneer de kip gaar is.
 7. Schenk bier in de chicken sitter en plaats de kip op de chicken sitter.
 8. Leg de groenten met aardappelen rondom en de verse kruiden.
 9. Schenk de bouillon erbij wanneer de chicken sitter op de barbecue staat.

Bereiding beer can chicken

 1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten de plate setter en de roosters. Plaats de roosters in de middelste stand van jouw kamado zodat je meer plek hebt aan de bovenzijde van jou kamado. Sluit jouw kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 180 graden.
 2. Plaats vervolgens wanneer de temperatuur is bereikt de chicken sitter op de BBQ en schenk de bouillon bij de groenten en aardappelen.
 3. Strijk de huid van de kip na 45 minuten in met een beetje olijfolie.
 4. Controleer ongeveer na een uur of de kerntemperatuur van 73 graden is bereikt en haal dan de chicken sitter met barbecue handschoenen van het rooster.
 5. Serveer direct en verwijder de takjes verse kruiden.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!