• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 40 minuten
Aantal porties 8 personen
Keuken Barbecue
hemelse brownie

Een heerlijk nagerecht!

Een perfect nagerecht voor op de barbecue is deze hemelse brownie. Het wordt door veel mensen gemaakt op de barbecue en er zijn zoveel recepten te vinden.

8 personen

Ingrediënten voor 8 personen

  • 240 gram ongezouten boter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 grote eieren
  • 1 1/2 theelepel vanille-extract
  • 100 gram zelfrijzende bloem
  • 55 gram cacaopoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 125 gram chocoladedruppels
  • 75 gram gehakte pecannoten plus extra voor garnering
  • 60 ml slagroom
  • 300 gram chocolade

Wij hebben een heerlijke variant gemaakt van de hemelse brownie door de toevoeging van pecannoten. Wat ons betreft maakt dit het nog lekkerder door de lekkere bite die je krijgt tijdens het eten. Om het helemaal af te maken hebben we het nog afgemaakt met een chocolade glaze na de bereiding. Want hoe meer chocolade hoe lekkerder!

Brownies zijn zoals altijd super machtig net als onze variant. Het recept is geschreven voor 8 personen maar is natuurlijk afhankelijk van hoeveel trek iedereen heeft. Misschien is het wel voldoende voor 10 of 12 personen. Maar je kunt ze natuurlijk ook nog bewaren voor de dag erna.

Op onze website staat reeds een brownie recept met whisky mocht je een ander recept willen proberen.

Voorbereiding

  1. Wij hebben in dit recept een springvorm gebruikt maar je kunt ook een andere vorm gebruiken. Smeer de zijkanten in met boter en voorzie de bodem van de vorm van bakpapier. Dit zorgt ervoor dat het taartje makkelijk uit de vorm gaat.
  2. Mix in een keukenmachine vervolgens de boter samen met de suiker tot deze luchtig is geklopt.
  3. Schenk de vanille-extract toe aan de boter en voeg één voor één de eieren toe tijdens het mixen.
  4. Meng in een kom de bloem met de cacaopoeder en het zout.
  5. Voeg de bloemmix vervolgens toe aan het mengsel en mix langzaam tot je een mooie deeg hebt.
  6. Smelt de chocolade au bain-marie.
  7. Hak de pecannoten ten slotte en voeg deze samen met de chocolade toe aan het deeg. Roer goed door elkaar en schenk het deeg in de springvorm.

Bereiding hemelse brownie

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats de plate setters en de roosters. We gaan namelijk indirect barbecueën. Sluit de deksel en regel de temperatuur naar 150 graden.
  2. Leg de bakjes met deeg op het rooster en sluit de deksel voor 30 minuten.
  3. Open de barbecue na 30 minuten en controleer of de bovenzijde droog is van het deeg. Haal dan de brownies van het rooster of sluit de deksel nog even.
  4. Laat de brownies ongeveer 15 minuten afkoelen en haal ze uit de vorm. Plaats op een rooster zodat ze goed kunnen afkoelen.
  5. Breng een pan met slagroom langzaam aan de kook. Wanneer de slagroom kookt haal je de pan van het vuur en roer je de chocolade erdoor tot deze is gesmolten.
  6. Schenk de glaze over de brownies en strooi er fijn gehakte pecannoten over. Laat de brownies nu volledig afkoelen en serveer met slagroom en een bolletje ijs.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!