• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 90 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
Cote de Boeuf bbq

Een heerlijk stuk rundvlees!

Deze Cote de Boeuf smaakte perfect in de rode wijn marinade. Als wijn liefhebber maak ik graag gerechten met een marinade die gebaseerd is op een rode wijn. De smaak van de wijn trekt heerlijk in het vlees waardoor je een mooi smaakvol geheel krijgt

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1kg Cote de Boeuf
  • 500 ml rode wijn (Merlot)
  • 4 blaadjes laurier
  • 1 grote ui
  • bosje tijm
  • bosje rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • zout en versgemalen peper

Ribeye wordt bijvoorbeeld gesneden uit de laatste 6 ribben van het rund. Het bot is lang en vrij breed. Als je het bot eraan laat zitten krijgt men een Cote de Boeuf. De meeste Nederlandse en Belgische consumenten houden van iets minder hoog gesneden vlees. Daarom wordt het bot meestal verwijderd en krijg je een ribeye.

Cote de Boeuf

Een Cote de Boeuf is dus eigenlijk gewoon een ribeye met het bot er nog aan.

Een goede ribeye is botermals. Dit komt door de hoge graad van marmering, in wetenschappelijke termen – intramusculair vet. In normaal nederlands: ribeye is doorregen en daardoor erg mals en sappig. Het vlees droogt niet snel uit tijdens het bakken en zal daarom, ook medium, een fantastische smaaksensatie blijven geven. Ribeye wordt bovendien gesneden uit een spier die door het rund nauwelijks wordt gebruikt. Hoe “luier” de spier, des te zachter het vlees en korter de bereiding.

Als je nog een recept zoekt met ribeye, check dan eens dit lekkere recept van mijn website Teriyaki Rib eye Steak.

Wijn tip: Schenk bij dit gerecht bij voorkeur een mooie volle rode wijn die mooi in balans is. Ik drink het liefste de wijn die ook gebruikt is voor de marinade wat in dit geval een Merlot was.

Voorbereiding

  1. Neem ten eerste een ovenschaal waar de Cote de Boeuf in zijn geheel inpast en leg het vlees erin.
  2. Schenk vervolgens de rode wijn in de ovenschaal.
  3. Snijd vervolgens de knoflook in plakjes en deel de ui in acht stukken en voeg deze toe aan de rode wijn.
  4. Snijd daarna de tijm en rozemarijn fijn en voeg deze toe aan de rode wijn samen met de laurierblaadjes.
  5. Dek de ovenschaal af met vershoudfolie en zet de ovenschaal minimaal 2 uur in de koeling.
  6. Draai na een uur het vlees om in de ovenschaal zodat de andere zijde in de wijn ligt.

Bereiding Cote de Boeuf ongeveer 1,5 uur

  1. Maak ten eerste de barbecue aan en zorg voor een indirecte zone met een keteltemperatuur van rond de 150 graden en voeg eventueel rookhout toe.
  2. Voorzie de Cote de Boeuf van zout en versgemalen peper.
  3. Leg ten eerste het vlees op het barbecuerooster boven het indirecte gedeelte en voorzie het vlees van een kerntemperatuurmeter.
  4. Sluit vervolgens de deksel van de barbecue en zorg dat de temperatuur rond de 150 graden blijft door de luchttoevoer te regelen.
  5. Draai na ongeveer een half uur het vlees om en sluit de deksel van de barbecue tot een kerntemperatuur bereikt is van 54 graden.
  6. Haal het vlees vervolgens van de barbecue en laat het vlees voor ongeveer 10 minuten rusten zodat alle sappen zich kunnen verdelen in het vlees. Je kunt eventueel het vlees losjes inpakken in aluminiumfolie.

Serveer tip: Neem bijvoorbeeld een mooie schaal en leg hierin de gegrilde groenten en leg de Cote de Boeuf op een houtenplank in zijn geheel. Leg de gegrilde parmezaanse aardappelen in een schaal en zet alles naast elkaar op tafel zodat het een mooi geheel vormt. Schenk bij deze gerechten een lekkere Merlot en bij voorkeur dezelfde die gebruikt is voor de marinade van de Cote de Boeuf.

Ben je opzoek naar andere hoofdgerechten om te bereiden? Neem dan eens een kijkje tussen onze categorie hoofdgerechten waar je een compleet overzicht vindt.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!