Voordelig Vlees
Bekijk onze acties!
Kortingen tot 50%
Bekijk de actie! Cote de Boeuf in Rode wijn Marinade op de BBQ
Chefkok Inamood | 16 maart 2023
Recept printenVoor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Hoogwaardige kwaliteit .
Deze Cote de Boeuf smaakte perfect in de rode wijn marinade. Als wijn liefhebber maak ik graag gerechten met een marinade die gebaseerd is op een rode wijn. De smaak van de wijn trekt heerlijk in het vlees waardoor je een mooi smaakvol geheel krijgt
Ribeye wordt bijvoorbeeld gesneden uit de laatste 6 ribben van het rund. Het bot is lang en vrij breed. Als je het bot eraan laat zitten krijgt men een Cote de Boeuf. De meeste Nederlandse en Belgische consumenten houden van iets minder hoog gesneden vlees. Daarom wordt het bot meestal verwijderd en krijg je een ribeye.
Een Cote de Boeuf is dus eigenlijk gewoon een ribeye met het bot er nog aan.
Een goede ribeye is botermals. Dit komt door de hoge graad van marmering, in wetenschappelijke termen – intramusculair vet. In normaal nederlands: ribeye is doorregen en daardoor erg mals en sappig. Het vlees droogt niet snel uit tijdens het bakken en zal daarom, ook medium, een fantastische smaaksensatie blijven geven. Ribeye wordt bovendien gesneden uit een spier die door het rund nauwelijks wordt gebruikt. Hoe “luier” de spier, des te zachter het vlees en korter de bereiding.
Als je nog een recept zoekt met ribeye, check dan eens dit lekkere recept van mijn website Teriyaki Rib eye Steak.
Wijn tip: Schenk bij dit gerecht bij voorkeur een mooie volle rode wijn die mooi in balans is. Ik drink het liefste de wijn die ook gebruikt is voor de marinade wat in dit geval een Merlot was.
Serveer tip: Neem bijvoorbeeld een mooie schaal en leg hierin de gegrilde groenten en leg de Cote de Boeuf op een houtenplank in zijn geheel. Leg de gegrilde parmezaanse aardappelen in een schaal en zet alles naast elkaar op tafel zodat het een mooi geheel vormt. Schenk bij deze gerechten een lekkere Merlot en bij voorkeur dezelfde die gebruikt is voor de marinade van de Cote de Boeuf.
Ben je opzoek naar andere hoofdgerechten om te bereiden? Neem dan eens een kijkje tussen onze categorie hoofdgerechten waar je een compleet overzicht vindt.
Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een bezorgdag is.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een bezorgdag is.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.