• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 300 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
spareribs maken

De lekkerste spareribs maak jezelf!

Iberico spareribs maken op de BBQ is niet veel anders dan voor onze dunne spareribs of dikbevleesde spareribs. De methode is voor ieder soort het zelfde. In Nederland gebruiken we namelijk het meeste de 321 methode. Dit wil zeggen drie uur roken, twee uur stomen in aluminiumfolie met vocht erbij en 1 uur uitgepakt op de barbecue. Tijdens het laatste uur ga je de spareribs aflakken met een saus. In ons assortiment hebben wij super lekkere sauzen van Grate Goods. Dit zijn misschien wel de meest verkochte sauzen van Nederland voor de barbecue liefhebber.

4 personen

Ingrediënten

 • iberico spareribs
 • Inamood all purpose rub
 • barbecuesaus

Spareribs zijn natuurlijk super lang en passen niet in ieder formaat kamado of BBQ. Speciaal daarvoor verkopen wij ook een handig rib rek. Je snijd de spareribs door de helft en plaatst ze rechtop in het rek. Hierdoor wordt de ruimte in jouw BBQ optimaal benut en heb je niet de kans dat de uiteindes verbranden omdat deze teveel in contact staan met het directe gedeelte van de BBQ.

Voorbereiding Spareribs

 1. Haal de spareribs 2 dagen voor de bereiding uit de vriezer en laat ze langzaam ontdooien in de koeling.
 2. Verwijder na 1 dag het vlies aan de onderzijde van de spareribs door de achterkant van een lepel onder het vlies te steken. Daarna kun je het vlies lostrekken van de sparerib.
 3. Wrijf de spareribs in met een beetje olijfolie en strooi de dry-rub erover. Wij hebben onze Inamood “All purpose rub” gebruikt.
 4. Dek de spareribs af met vershoudfolie, en leg ze terug in de koeling tot de volgende dag. Op deze manier kunnen de kruiden mooi in het vlees trekken.

Iberico spareribs maken op de BBQ

 1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Plaats na ongeveer 5 minuten de plate setters en de roosters. Wil je rookhout toevoegen? Doe dit voordat je de plate setters plaatst en gebruik chucks omdat deze voor een langere duur rook afgeven.
 2. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 120 graden. Wanneer deze temperatuur bijna bereikt is sluit je beide schuiven voor 3/4.
 3. Zorg ervoor dat je grilrooster goed schoon is om er even voor het grillen met een doekje met zonnebloemolie overheen te gaan en een staalborstel.
 4. Leg het vlees op het rooster en sluit de deksel. Nu is het geduld hebben voor drie uur. Controleer regelmatig of de temperatuur van de BBQ niet hoger is dan 120 graden. Lager maakt niet heel veel uit maar stuur dan de temperatuur bij door de bovenste schuif iets verder open te zetten.
 5. Na drie uur is het tijd om de spareribs in te pakken in aluminiumfolie. Tijdens dit proces voegen we wat vocht toe in de pakketjes zodat het gaat stomen. Je kunt hiervoor een beetje appelsap gebruiken maar dit keer voegde ik een beetje cola toe.
 6. Sluit de deksel en wacht nu ongeveer 1,5 tot 2 uur. Dit is een beetje afhankelijk van hoe jij ze graag eet. Ik heb zelf de spareribs na 1,5 uur uit de folie gehaald omdat ik ze zo het liefste eet, maar je kunt ook nog ½ uur wachten.
 7. Haal na deze tijd de spareribs voorzichtig uit de folie, en let op omdat er hete vloeistof in de folie zit.
 8. Leg de iberico spareribs terug op het rooster en voorzie de bovenzijde van een laagje BBQ saus. Strijk nu de ribben iedere 15 minuten in met de saus voor het lekkerste resultaat. Na een half uur kunnen de iberico spareribs van de BBQ en kun je genieten.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!