• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €70,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
gevulde varkenshaas in bacon

Een eenvoudig smaakvol gerecht!

Gevulde varkenshaas met zongedroogde tomaten, olijven en Parmezaanse kaas in een jasje van ontbijtspek is gewoon super smaakvol. Dit is een klassieker die wij hier regelmatig eten gewoon door de eenvoud en de smaken van de ingrediënten die gebruikt worden.

Je kunt gevulde varkenshaas met ontbijtspek natuurlijk niet alleen op de barbecue maken maar ook zeker in de oven. Waardoor het een makkelijk gerecht is om ook gewoon door de week te maken na een drukke werkdag. Geniet van de Italiaanse tinten in de varkenshaas in combinatie met een mooie Italiaanse wijn of het nu rood of wil is.

4 personen
  • Varkenshaas

    Varkenshaas

    €15,50 p/kgAantal 2 stuks , gewicht ongeveer 600 - 700 gram
    9,50

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 varkenshaas ongeveer 500 gram
  • 20 plakken ontbijtspek
  • bos verse basilicum
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 10 pitloze groene olijven
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • versgemalen peper

Voorbereiding

  1. Vlecht een mat met ontbijtspek en kijk voor de instructie naar het artikel: Vlechten met Ontbijtspek
  2. Snij de varkenshaas open en klap deze open zodat je hem makkelijk kunt vullen.
  3. Snijd de zongedroogde tomaten en de olijven in reepjes.
  4. Vul de varkenshaas met een laag basilicumblaadjes, zongedroogde tomaten, olijven en geraspte kaas.
  5. Rol de varkenshaas op en rol deze vervolgens in de gevlochten mat van ontbijtspek.

ontbijtspek

Bereiding Gevulde Varkenshaas

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor een indirecte zone van rond de 180 graden. Bij een kogel barbecue kun je dit het beste doen door de kolen of briketten aan één zijde te plaatsen.
  2. Leg de varkenshaas op het rooster boven het indirecte gedeelte van de barbecue en sluit de deksel.
  3. Het duurt ongeveer 45 minuten voordat de varkenshaas klaar is en een kerntemperatuur heeft bereikt van 56 graden.
  4. Rol de varkenshaas na 20 minuten om zodat de andere zijde ook mooi kan verkleuren. Meet eventueel of voorzie de varkenshaas van een kerntemperatuurmeter en wacht tot deze temperatuur 56 graden is en sluit de deksel.
  5. Haal de varkenshaas van de barbecue en snijd deze in mooie plakken.

Serveer tip: Serveer deze gevulde varkenshaas in bacon met gegrilde aardappelen en een lekkere cocktailsaus en je kunt op en top genieten met een heerlijk glas witte of rode wijn of een mooi biertje. Serveer er als groente bijvoorbeeld een frisse salade bij of aubergine met mozzarella.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Handig voor je recept!
  • RVS bbq tang

    RVS Barbecue tang

    1 stuks
    18,90
  • BBQ borstel

    3-head BBQ borstel

    1 stuk
    12,95
  • aanmaak wokkels

    Aanmaak wokkels

    24 stuks
    4,45
Logo
Mega Actie! Bekijk onze acties! Kortingen tot 50%
Bestel nu!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!

Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?