• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
bifteki BBQ

Bifteki het perfecte voorgerecht!

Een perfect voorgerecht bij een heerlijke barbecue met familie of vrienden is wat ons betreft bifteki. Het is een standaard voorgerecht wat veel gekozen wordt in een Grieks restaurant. Wij hebben daarom onze versie gemaakt van dit heerlijke gerecht.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram rundergehakt of half om half
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 ei
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • pakje feta
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • zout en versgemalen peper
  • paneermeel

De voorbereiding is niet heel veel werk en niet anders dan het maken van zelf gemaakte hamburgers. Je kunt er ook voor kiezen om de voorbereiding van de bifteki voor op de BBQ in de ochtend te doen. Dek ze daarna af en plaats in de koeling. Daarna is het alleen maar grillen op de BBQ en genieten.

Bifteki kun je vergelijken met keftedes, een ander Grieks gerecht. Keftedes is een gehaktbal en zijn ook vol van smaak. Het makkelijkste is om van het gehakt staven te maken zoals op de foto. Je kunt dan de feta in een reep snijden en het gehakt eromheen kneden. De bereidingstijd is dan ook korter dan een grote gehaktbal en veel makkelijker om te bereiden. Serveer de bifteki van de BBQ samen met een lekkere Griekse salade en tzatziki. Een ander lekker bijgerecht is de ratatouille van de BBQ.

Voorbereiding

  1. Haal ten eerste het gehakt en dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Pel de knoflook en snipper fijn met de peterselie.
  3. Snijd de tomaat fijn door eerst de zaadjes en het sap te verwijderen.
  4. Meng het gehakt samen met alle ingrediënten met uitzondering van de ui.
  5. Pel de ui en rasp deze boven het gehakt. Kneed het gehakt met een beetje paneermeel tot dat het gehakt niet meer blijft plakken aan je handen.
  6. Snijd de feta in repen van ongeveer een halve centimeter dik.
  7. Verdeel het gehakt in zes gelijke delen en druk plat. Leg vervolgens in het midden de feta en kneed het gehakt rondom de feta.
  8. Leg de biteki op een bord en dek af met vershoudfolie. Plaats in de koeling tot gebruik.

Bereiding bifteki op de BBQ

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats de roosters. We gaan namelijk direct barbecueën. Sluit de deksel en regel de kamado naar 200 graden.
  2. Wanneer de kamado op temperatuur is kun je de bifteki op het rooster leggen en rondom grillen tot het gehakt mooi verkleurd is en gaar. Het gehakt is gaar bij een kerntemperatuur van 70 graden.
  3. Haal het vlees van het rooster en serveer direct.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(6)
Volg onze socials!
10% korting!