• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Vlechten met ontbijtspek

Er zijn super veel gerechten waar je spek voor moet vlechten. Het grote voordeel is dat ontbijtspek altijd lekker is maar ook zeker als je vlees gaat vullen dat de vulling er niet uit loopt tijdens de bereiding.

In dit korte artikel zie je en kun je lezen hoe je stap voor stap een mat kunt vlechten met ontbijtspek. Er staan op Youtube ook diverse filmpjes maar het voordeel is van een artikel dat je deze niet op pauze hoeft te zetten na iedere stap!!

Op mijn website staan inmiddels diverse recepten waar je ontbijtspek voor kunt vlechten. Dit hoeft natuurlijk niet, maar is wel super handig en het ziet er ook nog eens mooi uit. Het nadeel als je het niet doet is dat de ontbijtspek tijdens het verwarmen kan openslaan waardoor de vulling er toch uitloopt. Door het te vlechten voorkom je dit probleem. In mijn recepten staat een heerlijk gerecht met gevulde varkenshaas wat ideaal is om het een keer te proberen.

Waar je goed op moet letten tijdens het vouwen van ontbijtspek is de breedte en lengte van het vlees. Je moet het zo vlechten dat je de gehele lengte en net iets extra’s kunt bedekken met de mat. De kop vouw je samen zodat er niks uit kan lopen.

Stap voor stap spek vlechten

  1. Neem een houtenplank of een snijplank en leg hier naast elkaar vijf plakken ontbijtspek op.
  2. Leg vervolgens één plak ontbijtspek erop, horizontaal in het midden.
  3. Vouw nu boven de middelste ontbijtspek de ontbijtspek over de horizontaal liggende ontbijtspek.
  4. Leg nu één plak ontbijtspek boven de omgevouwen ontbijtspek en vouw de omgevouwen ontbijtspek weer terug.
  5. Deze stappen kun je nu doen voor iedere rij ontbijtspek tot je een complete ontbijtspek mat hebt.
Deel dit artikel
Altijd handig!
Volg onze socials!
10% korting!