• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 45 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
gevulde varkenshaas

Een pittige verrassing!

Varkenshaas wordt vaak bereid op de BBQ. Nu dachten wij laten we eens een varkenshaas vullen met jalapeño poppers en omwikkelen met ontbijtspek. De kunst is om de jalapeño poppers mooi in het midden te krijgen van de varkenshaas. Wij weten zeker dan familie of vrienden het een heerlijke en misschien wel pittige verrassing vinden.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 varkenshaas
  • jalapeño pepers
  • 100 gram kruidenkaas
  • 50 gram cheddar kaas
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 25 plakken ontbijtspek

Het is echt een geweldig gerecht om te maken wat ons betreft en weer eens wat anders. Het vlechten van de ontbijtspek is helemaal niet moeilijk. Klik op de link voor het stappenplan.

Je kunt er als extra twist voor kiezen om de ontbijtspek in te wrijven met een lekkere BBQ saus. Ga dan zeker niet voor een pittige variant maar eerder een standaard BBQ saus of juist een iets zoete variant.

Tijdens de bereiding van deze gevulde varkenshaas kun je er ook voor kiezen om de ontbijtspek in te smeren met een barbecuesaus. Dit geeft weer een lekkere twist aan het gerecht. Persoonlijk zou ik dan voor eentje gaan die iets zoetig is en zeker niet eentje die pittig is. Het kan natuurlijk zijn dat je graag van pittig eten houd en dan kies je wat je lekker vindt.

Je kunt dit vlees serveren met een lekkere salade of gewoon gegrilde of gepofte aardappelen met gegrilde groenten.

Voorbereiding

  1. Haal het vlees een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Ongeveer een 2,5 uur voor de bereiding haal je de varkenshaas uit de koeling en verpakking en dept het vlees droog met keukenpapier. Verwijder resten vlies mochten deze nog aanwezig zijn.
  3. Snijd de pepers door de helft en verwijder de zaadlijsten.
  4. Meng in een kom de kruidenkaas samen met de geraspte cheddar kaas en een beetje cayennepeper. Roer alles goed door elkaar en vul de pepers.
  5. Vlinder de varkenshaas of snijd deze door de helft maar niet helemaal door. Plaats de pepers in het middel en vouw de varkenshaas dicht.
  6. Vlecht de ontbijtspek en rol de varkenshaas in de mat van ontbijtspek.
  7. Wikkel de gevulde varkenshaas strak in vershoudfolie en plaats voor minimaal 2 uur in de koeling.

Bereiding gevulde varkenshaas

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Sluit de deksel en regel de temperatuur naar 200 graden.
  2. Op de deksel van de kamado en leg het vlees op het rooster boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel tot de varkenshaas een kerntemperatuur heeft van rond de 50 graden. Let op bij het meten dat je het vlees meet en niet de vulling.
  3. Haal de varkenshaas van het rooster bij een kerntemperatuur van 50 graden en zet alle schuiven open tot de temperatuur in de kamado 250 graden is.
  4. Leg de gevulde varkenshaas terug op het rooster boven het directe gedeelte en grill tot de ontbijtspek krokant is. Let op voor de vlammen zodat je vlees niet verbrand.
  5. Haal de varkenshaas van het rooster bij een kerntemperatuur van 60 graden.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!