• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €70,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 10 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
Zalmspies met Serranoham

Een perfect hapje met zalm!

Een BBQ hapje met vis is altijd lekker voor de afwisseling, gezien niet iedereen alleen maar van vlees houd. Daarom een lekker BBQ hapje in de vorm van een zalmspies met serranoham. Op deze manier heb je een super combinatie tussen vlees en vis. Het mooie aan dit recept is dat je het weer uren van te voren kan klaarmaken en alleen hoeft af te grillen. De spiesjes zijn binnen 5 minuten gaar dus een super snel BBQ hapje wat ideaal is voor een feest.

4 personen
  • zalmfilet

    Zalmfilet met vel geschubd

    1000 gram
    34,95

Ingrediënten

  • 600 gram verse zalmfilet
  • 6 plakjes serranoham
  • 1 sinaasappel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • verse rozemarijn
  • zout en versgemalen peper

Voorbereiding

  1. Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 2,5 cm.
  2. Neem een kom en schenk de olijfolie erin samen met de rasp van één sinaasappel, het sap van één sinaasappel, de geperste knoflook en 2 takjes rozemarijn.
  3. Voeg de zalm toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Zet de gemarineerde zalm tenminste 2 uur afgedekt met vershoudfolie in de koeling.
  5. Neem de zalm uit de koeling en wikkel de helft van de blokjes in de serranoham door deze met een schaar door de helft te knippen.
  6. Rijg de zalmpakketjes met serranoham aan de spiesjes en rijg daarna het zalmblokje eraan.
  7. Je hebt nu spiesjes met twee blokjes zalm waarvan één gewikkeld is in serranoham.

Bereiding Zalmspies

  1. Maak de barbecue aan op een temperatuur van rond de 150 graden en zorg voor een direct gedeelte met middel heet vuur. Wanneer de barbecue te heet is kun je de kolen verspreiden.
  2. Breng de spiesjes op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en bestrijk ze met olijfolie.
  3. Leg de zalmspiesjes op het grillrooster boven het directe gedeelte en sluit eventueel de deksel van de barbecue.
  4. Draai de zalmspies na 2 minuten om en grill de andere zijde nogmaals 2 minuten tot ze gaar zijn.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Handig voor je recept!
  • RVS bbq tang

    RVS Barbecue tang

    1 stuks
    18,90
  • BBQ borstel

    3-head BBQ borstel

    1 stuk
    12,95
  • aanmaak wokkels

    Aanmaak wokkels

    24 stuks
    4,45
Logo
Mega Actie! Bekijk onze acties! Kortingen tot 50%
Bestel nu!
Dit vonden anderen van dit recept
(2)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?