• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 10 minuten
Aantal porties
Keuken Barbecue
biefstukspiesjes

Een perfecte BBQ snack!

Een BBQ hapje met gemarineerde biefstuk is altijd smaakvol om te eten tijdens een feestje en doordat deze maar kort op de barbecue hoeft is deze ook nog eens snel klaar. Biefstukspiesjes zijn daarom ideaal om eens te maken als snelle snack.

Ingrediënten

  • 200 gram biefstuk
  • 6  champignons
  • 1 rode paprika
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentje knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 4 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel sambal
  • 1 takje rozemarijn 

Het is natuurlijk belangrijk bij BBQ hapjes dat je ze ruim van te voren kan klaar maken en dit is mogelijk met dit recept, dus kijk snel!

Een ander leuk BBQ hapje om te bereiden zijn kaasrolletjes van de BBQ. Perfect als hapje of als makkelijke lunch om te delen met vrienden of familie. Ben je opzoek naar een andere spies om te serveren dan is misschien onze Hawaiiaanse varkenshaas spies wel iets voor jou.

Voorbereiding

  1. Snij de biefstuk in blokjes van ongeveer 2,5 cm.
  2. Snipper de ui en maak de champignons schoon en snij ze door de helft.
  3. Was de paprika en verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij ze in blokjes van ongeveer 2,5 cm.
  4. Neem een kom en schenk de olijfolie erin samen met de ketjap, de geperste knoflook, sambal, ui en takje rozemarijn.
  5. Voeg de biefstukblokjes toe en meng alles goed door elkaar.
  6. Zet de gemarineerde biefstukblokjes tenminste 2 uur afgedekt met vershoudfolie in de koeling.
  7. Neem de biefstukblokjes uit de koeling en rijg een paprika aan een spies met vervolgens een biefstukblokje en champignon.

Bereiding Biefstukspiesjes

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor een direct gedeelte met heet vuur. Wanneer de barbecue te heet is kun je de kolen verspreiden.
  2. Bestrijk de spiesjes met een beetje olijfolie.
  3. Leg de biefstukspiesjes op het grillrooster boven het directe gedeelte.
  4. Draai ze na 1 minuten om en grill de andere zijde nogmaals 1 minuten tot ze de gewenste gaarheid hebben. Nu is het smullen en opletten dat ze niet op zijn voordat je zelf hebt geproefd.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!