• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 180 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
Indonesisch stoofvlees

Een geweldig stoofgerecht om te bereiden!

Indonesisch stoofvlees bereiden in een Dutch Oven op de BBQ is altijd een succes. Het vlees lekker lang laten sudderen tot het helemaal uit elkaar valt. Het recept moet ongeveer 3 uur op de BBQ maar is zeker een aanrader om te maken.

 

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 kg runderlappen
  • 150 ml ketjap manis
  • 250 ml water
  • 3 grote uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 stengels citroengras
  • 3 grote vleestomaten
  • 2 stengels lente ui (optioneel)
  • sambal
  • snufje komijn
  • 1/2 centimeter gember
  • bakboter
  • zout en versgemalen peper

Het Indonesisch stoofvlees is perfect om te serveren met rijst of zelfgemaakte friet. Het recept is niet heel erg pittig maar je kunt natuurlijk altijd extra sambal toevoegen om het gerecht wat meer pit te geven. Het is maar net wat jouw persoonlijke voorkeur is. Je kunt voor dit recept runderlappen, runderpoulet of sukadelappen gebruiken.

Koken in een Dutch Oven wordt vaak gedaan in de herfst of winter maar dit heerlijke gerecht is niet echt gebonden aan een seizoen. Het voordeel van een gerecht als deze is dat je er makkelijk met 6 personen van kunt eten. Je kunt de resten natuurlijk ook gewoon invriezen voor een andere keer. Zo heb je een makkelijke maaltijd voor een andere dag. Vaak is het ook met dit soort gerechten dat het een dag later nog beter smaakt!

Een ander heerlijk stoofgerecht om eens te maken is goulash, Natuurlijk staat op onze website een heerlijk gerecht van Hongaarse Goulash.

Voorbereiding

  1. Haal de runderlappen een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Snijd een dag later de runderlappen in blokjes van 2 á 3 centimeter.
  3. Pel de knoflook en de uien en snijd de ui in blokjes.
  4. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd vervolgens in ringen.
  5. Snijd het citroengras in de lengte door de helft en de tomaten in blokjes.

Bereiding Indonesisch stoofvlees

  1. Maak je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats de roosters of een ring waar de Dutch Oven invalt. Sluit de BBQ en wacht tot de BBQ een temperatuur heeft van 180 graden.
  2. Plaats de Dutch Oven in de kamado en wacht tot deze heet is en smelt dan een klontboter.
  3. Voeg vervolgens het vlees toe en bak rondom bruin.
  4. Verwijder de runderblokjes uit de Dutch Oven en fruit de ui aan samen met de rode peper in het vet.
  5. Pers de knoflook uit boven de Dutch Oven en rasp de gember. Roer alles even door elkaar en leg het vlees terug in de Dutch Oven.
  6. Voeg de tomatenblokjes en de komijn toe en roer.
  7. Ten slotte schenk je het water en de ketjap bij de ingrediënten en legt het citroengras in de Dutch Oven.
  8. Breng het geheel aan de kook en probeer de kamado terug te regelen naar 150 graden door de onderste schuif te sluiten en een aantal keer de deksel open en dicht te maken. Het moet namelijk rustig gaan pruttelen en niet koken.
  9. Plaats de deksel op de pan voor 2,5 uur en verwijder de deksel hierna zodat de saus kan indikken. Valt het vlees uit elkaar en is de saus reeds dik genoeg dan kun je het Indonesisch stoofvlees proeven. Breng eventueel verder op smaak met zout, versgemalen peper en sambal.
  10. Garneer het stoofvlees met bosui en serveer er witte rijst bij.

Ben je opzoek naar andere eenpansgerechten om te serveren? Neem dan eens een kijkje tussen onze categorie eenpansgerechten.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!