• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 60 minuten
Bereiding 10 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
nacho burger

Ik ken niemand die niet gek is op een lekkere zelfgemaakte burger. Wat mij betreft smaken ze altijd goed wanneer je de juiste burger patty maakt of koopt. Wij hebben een ruim assortiment aan diverse soorten burgers. Dit keer hebben we echter eentje gemaakt met ons gemengd gehakt.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gram half om half gehakt
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 volle theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel Sambal Badjak
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 4 Brioche burger broodjes (recept)
  • Cheddar kaas
  • Nacho cheese tortilla chips
  • 4 tomaten
  • 2 stengels bosui
  • Gesneden Jalapeño pepers
  • 2 grote uien
  • Sweet chilisaus

Een burger hoeft wat mij niet complex te zijn zolang de toppings maar kloppen. Er zijn zoveel mogelijkheden en de nacho’s voegen echt iets toe. Er zijn diverse soorten nacho’s tegenwoordig. Je kunt gaan voor een pittige of zoals ik heb gebruikt de nacho cheese. Deze nacho burger is bereid op de OFYR maar dat kan natuurlijk op iedere BBQ.

Kook je echt super graag dan kun je natuurlijk de brioche burger broodjes zelf maken. Op onze website staat een stap voor instructie hoe jezelf een brioche broodjes kunt maken.

Wij hebben diverse beef burgers in ons assortiment die perfect passen bij dit recept zoals onze Beef Burger cheddar jalapeno. Hamburgers bestellen doe je daarom bij Inamood.

Zoek je eens ander burger recept? Check dan eens onze perfecte basic burger recept. Een lekkere makkelijke burger om te bereiden.

Guacamole

Nacho’s worden vaak gegeten met een lekkere Guacamole. Deze kun je natuurlijk ook nog toevoegen aan de topping van deze burger. Ik heb er dit keer echter niet voor gekozen. Je kunt zelf de guacamole maken, maar is tegenwoordig ook overal te koop. Het smaakt super dat weet ik zeker.

Voorbereiding

  1. Haal het gehakt een dag voor de bereiding uit de vriezer.
  2. Neem een kom en voeg hierin het gehakt samen met de kruiden uit de ingrediënten lijst en voeg een ei toe. Meng het gehakt goed door elkaar en voeg paneermeel toe tot het gehakt niet meer blijft plakken aan je handen.
  3. Maak vervolgens van het gehakt burger patties van ongeveer 200 gram of zo groot dat ze netjes op het broodje passen.
  4. Plaats de burgers afgedekt met vershoudfolie in de koeling voor minimaal 30 minuten.
  5. Pel de ui en snijd in ringen en de tomaten in plakken.
  6. Maak de bosui schoon en snijd naar wens en rasp de cheddar kaas.

Bereiding nacho burger

  1. Maak ten eerste de OFYR aan en zorg dat de bak ring goed heet is. Dit duurt ongeveer een uur.
  2. Bak vervolgens eerst de uien met een beetje olijfolie tot ze mooi verkleurd zijn.
  3. Leg vervolgens de burgers op de bak ring en keer regelmatig tot de burgers well done zijn met een kerntemperatuur van 70 graden. Heb je burgers gemaakt uit rundvlees dan kun je ze medium bakken.
  4. Snijd de broodjes open en strijk de binnenzijde in met een beetje olijfolie. Leg de broodjes op de bak ring en wacht tot ze mooi verkleurd zijn.
  5. Voorzie de burgers van uien, nacho’s en kaas en plaats een melting dome over de burgers zodat de kaas kan smelten.
  6. Smeer op het onderste broodje de chilisaus en leg er sla, Jalapeño pepers en tomaten op.
  7. Leg er vervolgens de burger op en voorzie de kaas van gesneden bosui. Plaats de bovenzijde van het broodje en je kunt de Nacho Burger serveren.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(3)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!