• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
Gevulde champignons van de BBQ

Een eenvoudig smaakvol bijgerecht!

Gevulde champignons van de BBQ moet je echt eens proberen. Het is snel klaar en je kunt ze al een paar uur van te voren maken. Op deze manier heb je een heerlijk bijgerecht bij een lekkere steak. Wanneer je ze al uren van te voren klaar maakt is het wel belangrijk dat je ze even afdekt en in de koeling zet.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 12 grote champignons
  • 4 lente uitjes
  • 100 gram feta
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel oregano
  • olijfolie

In dit gerecht gebruikte ik feta maar je kunt natuurlijk ook een kruidenkaas gebruiken gezien wanneer je niet zo gek bent op feta. Er zijn zoveel varianten te verzinnen op gevulde champignons dat het gewoon super is. Je kunt ook diverse soorten maken zodat je een mooie afwisseling hebt.

Voorbereiding

  1. Maak de champignons schoon, verwijder de stelen en hak deze fijn.
  2. Hak de lente uitjes fijn en fruit deze met een beetje olijfolie samen met de fijngehakte steeltjes.
  3. Meng de fijngehakte steeltjes en de lente uitjes in een kom met de paneermeel en de oregano.
  4. Kruimel de feta in één kom en meng alles goed door elkaar.
  5. Vul de champignons en besprenkel ze met olijfolie.

Bereiding Gevulde Champignons van de BBQ

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor middel hete kolen.
  2. Leg de champignons op het rooster en grill ze in ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn.

Variatie tip: Vervang de feta door bijvoorbeeld Chorizo worst.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(3)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!