• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
zalm taco

Een perfect taco recept!

Een heerlijk lente- of zomergerecht met zalm zijn deze zalm taco’s. Het is een ideaal gerecht om te maken voor door de week of juist als je familie of vrienden op bezoek krijgt.

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten zalm

  • 500 gram zalm met huid
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 3/4 theelepel komijnpoeder
  • 3/4 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • zout en versgemalen peper

Ingrediënten salsa en overige

  • 2 rijpe avocado's
  • 1/2 rode ui
  • 3 eetlepels verse koriander
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 limoen
  • zout en vers gemalen peper
  • 12 maïstortilla's
  • 1/4 rode kool
  • 1 pakje feta kaas
  • 1 ei
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 1 limoen

Zalm wordt veel gegeten van de barbecue omdat het een vis is die iedereen wel lekker vindt. Je kunt hem makkelijk grillen en gebruiken in veel gerechten of gewoon lekker marineren. Deze zalm taco is net zo makkelijk en je kan het natuurlijk ook gewoon op het fornuis maken door de zalm te bakken in een pan.

Het leuke aan dit gerecht is dat je ook kan variëren met diverse soorten vullingen. Grill de zalm en plaats diverse vullingen in kommetjes op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen zalm taco samenstellen en scheelt het jouw een hoop werk. Je kunt er zelfs voor kiezen om bijvoorbeeld kippendijen ook te grillen of een lekkere steak. Zo is het feest helemaal compleet en heb je zelfs voor de mensen die geen vis eten een super gerecht.

Een ander heerlijk recept met zalm op de BBQ is Italiaanse zalm in folie. Een eenvoudig gerecht met super veel smaak. Wanneer je een ander taco recept zoekt is de pikante kip taco misschien wel iets om te proberen.

Voorbereiding

  1. Haal de zalm een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Meng in een kom de ingrediënten voor de marinade. Neem een zip-lock zakje en schenk hierin de marinade en leg de zalm erin. Zorg dat de zalm geheel is bedekt en leg voor minimaal 2 uur in de koeling.
  3. Verwijder de pit uit de avocado en schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
  4. Meng de avocado met het sap van een halve limoen. Je kunt het beste met een vork het vruchtvlees prakken.
  5. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snipper fijn.
  6. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn.
  7. Meng de rode peper, ui en de knoflook door de avocado en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  8. Snipper ten slotte de koriander en meng deze door de avocado.
  9. Snijd de rode kool in dunne repen en verkruimel de feta kaas.

Bereiding limoen mayonaise

  1. Je kan de mayonaise zelf maken zoals wij hebben gedaan. Anders kun je mayonaise mengen met een beetje limoen.
  2. Mix met een staafmixer het ei samen met het limoensap, snufje zout en peper en schenk heel voorzichtig de zonnebloemolie toe. Doe dit heel voorzichtig tot de gewenste dikte.
  3. Rasp een beetje limoen en voeg deze toe aan de mayonaise. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.

Bereiding zalm taco

  1. Haal ten eerste de zalmfilet ongeveer 30 minuten vooraf uit de koeling zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
  2. Maak vervolgens jouw kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten één plate setter en de de roosters. We gaan namelijk indirect barbecueën. Sluit je kamado en regel de temperatuur naar 100 graden.
  3. Voeg eventueel rookhout toe en leg de zalm op het rooster en sluit de deksel tot de kerntemperatuur 55 graden is.
  4. Haal de zalm van het rooster en warm de tortilla’s even op in de barbecue of in de oven.
  5. Serveer direct en stel de zalm taco samen.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!