• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
taco met kip

Taco's wie houd er niet van!

Taco’s is toch wel een gerecht dat we iedere twee weken thuis eten als avondeten. Meestal maken we iets lekkers met gehakt, maar dit keer is het een taco met kip recept geworden. De kipfilet is lekker pikant en natuurlijk van de BBQ.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 3 kipfilet
  • 3 eetlepels Taco Dry-rub
  • 12 taco shells (bijvoorbeeld van Santa Maria)
  • olijfolie
  • 2 eetlepels verse koriander

Ingrediënten salsa

  • 250 gram kerstomaten
  • 1/2 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 limoen
  • 2 jalapeño pepers

De marinade is gemaakt met de kruiden van de Taco dry-rub van deze site. Het is echt genieten, de combinatie van gegrilde kipfilet met een lekker pittige tomaten salsa. Maak de salsa minder pittige door bijvoorbeeld maar één jalapeño peper toe te voegen.

Wijn tips: Welke wijn drink je nu eigenlijk bij taco’s en zeker als ze pikant zijn? Goeie vraag, persoonlijk zou ik gaan voor een fles Tequila maar we moeten misschien nog wat langer helder blijven :-). Als we toch een wijn moeten kiezen zou ik gaan voor een frisse fruitige Sauvignon Blanc die lekker koel wordt geserveerd van een graad of 7. Past perfect in het plaatje van een warme zomer avond met een lekker simpel gerecht en een heerlijk frisse wijn.

Voorbereiding

  1. Maak de kipfilet schoon.
  2. Neem een kom en schenk hier een laagje olijfolie in en voeg hieraan de taco rub toe.
  3. Mix de kruiden met de olijfolie goed door elkaar en leg de kipfilet erin.
  4. Zorg ervoor dat de marinade goed verdeeld is over de kip en dek het geheel af met vershoudfolie en zet deze vervolgens weg in de koeling.
  5. Snij de kerstomaten in vieren en leg ze in een kom.
  6. Snipper de ui en de pepers en voeg deze toe aan de kerstomaten.
  7. Roer de salsa door elkaar en pers de halve limoen uit over het mengsel samen met een scheutje olijfolie en de geperste knoflook.
  8. Roer nogmaals alles goed door elkaar en dek de kom af met vershoudfolie en zet deze weg in de koeling.

Bereiding Taco met kip

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 180 graden.
  2. Leg de kipfilet op het directe gedeelte van de barbecue en draai ze na ongeveer 2 minuten om.
  3. Grill de andere zijde ook 2 minuten en verplaats deze hierna naar het indirecte gedeelte.
  4. Plaats de taco schelpen op het indirecte gedeelte en sluit de deksel van de barbecue.
  5. Als de kerntemperatuur 73 graden is kan de kipfilet en de taco schelpen van de barbecue.
  6. Nu is het tijd om de taco’s met kip klaar te maken door ze te vullen met stukjes kipfilet en een laagje van de tomaten salsa.
  7. Maak het geheel af door er een beetje koriander overheen te strooien.

Serveer tip: Ik koos bewust ervoor om geen saus te gebruiken op de taco met kip, maar kan me goed voorstellen dat sommige als aanvulling een lekkere taco saus gebruiken. Mijn advies zou dan zijn om voor een quacamole saus te gaan.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!