• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
zalm op de bbq in folie

Een heerlijk zomers gerecht met zalm!

Een pakketje van zalmfilet op de BBQ is een heerlijk gerecht wat niet fout kan gaan. Deze Italiaanse zalm op de BBQ in folie kun je uren van te voren klaarmaken waardoor de zelfgemaakte pesto ook in de zalm kan trekken. Natuurlijk moet je de zalm dan wel koel bewaren. Zalm op deze manier bereiden is super simpel en door deze bereiding blijft de zalm lekker mals en wordt de zalm zeker niet droog.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten zalm

  • 4 zalmfilet
  • 250 gram kerstomaatjes
  • olijfolie

Ingrediënten Pesto

  • 30 gram basilicumblaadjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram pijnboompitten
  • olijfolie

Dit recept maken we hier regelmatig en is ook heel goed geschikt voor feestjes omdat je alles vooraf kunt voorbereiden. Als de gasten er zijn hoef je alleen nog de pakketjes op de BBQ te leggen. Op deze manier kun je ook genieten en hoef je niet de hele tijd in de keuken te staan. Het is ook een ideaal recept om te gebruiken voor een BBQ feest gezien je het pakketje vooraf kunt voorbereiden. Combineer het met BBQ vlees en laat je gasten lekker zelf barbecueën.

Serveer er een zomerse salade bij met stokbrood en kruidenboter. Een goed glas witte wijn kan natuurlijk niet ontbreken. Zelf drink ik er graag een Shablis bij of informeer bij de wijnhandel voor een wijn die goed past bij zalm. Ben je opzoek naar andere soorten vis? Bekijk dan onze categorie vis bestellen.

Voorbereiding

  1. Maak de pesto: Doe de basilicumblaadjes, Parmezaanse kaas, knoflook en de helft van de pijnboompitten in een keukenmachine en schenk de olijfolie erbij.
  2. Mix tot het een mooie dikte heeft (niet te dun).
  3. Pak vier stukken aluminiumfolie waar de zalm in kan en bestrijk deze met olijfolie.
  4. Leg de zalm in de aluminiumfolie en strijk de bovenzijde in met de zelfgemaakte pesto.
  5. Snij de tomaten door de helft en leg ze ernaast.
  6. Grill de pijnboompitjes even tot ze verkleurd zijn en leg ze op de zalm.
  7. Vouw de pakketjes losjes dicht.

Bereiding Zalm op de BBQ in folie

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor middel heet vuur met een keteltemperatuur van rond de 180 graden. Je hoeft geen deksel te gebruiken bij deze bereiding maar het mag natuurlijk altijd.
  2. Leg de zalm in folie op het rooster boven de kolen en wacht ongeveer 8 minuten. Controleer of de kerntemperatuur van de zalm rond de 50 graden is.

Ben je opzoek naar een ander heerlijk recept met zalm kijk dan eens naar mijn versie van Bruschetta met tomaat en Zalm

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(18)
Volg onze socials!
10% korting!