• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 15 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Wild
Salade met hertenrugfilet

Een heerlijke wildsalade

Deze wildsalade met hertenrugfilet is echt geweldig en super makkelijk om te bereiden. Dit BBQ recept staat dan ook binnen 30 minuten op tafel en is ideaal als voorgerecht of lunchgerecht. Tegenwoordig is hertenvlees het gehele jaar door te koop. Je kunt natuurlijk ook de hertenrugfilet vervangen door bijvoorbeeld een hertenbiefstuk of een heerlijke rib eye steak.

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 hertenrugfilets of biefstuk
  • 400 gram zakje gemengde sla
  • 250 gram groene asperges
  • croutons
  • pot zongedroogde tomaten
  • mosterd dille saus
  • olijfolie
  • zout en versgemalen peper

Hertenvlees is super mals en je grilled het medium-rare zodat deze heerlijk mals blijft. Ik ben echt gek op hertenvlees, alleen is het natuurlijk wel aan de prijs waardoor het vaak wordt gegeten tijdens de feestdagen.

Je kunt de hertenrugfilet ook perfect combineren met het gevulde paprika recept wat ik maakte met couscous. Grill dan de hertenrugfilet op de barbecue en serveer deze bij de gevulde paprika. Ja, dat wordt smullen!

Bereiding Hertenrugfilet

  1. Haal de hertenrugfilet uit de koeling.
  2. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden. Je kunt dit doen door de kolenmandjes onder het GBS systeem te plaatsen van de Weber Master Touch met gietijzeren rooster.
  3. Besprenkel de groene asperges met een beetje olijfolie en leg ze boven het indirecte gedeelte van de barbecue en sluit de deksel.
  4. Breng de hertenrugfilet op smaak met zout en versgemalen peper en grill deze op het directe gedeelte van de barbecue aan beide zijden voor ongeveer 2 minuten. Met een gietijzerenrooster krijg je geweldige grill marks op het vlees.
  5. Meet of de kerntemperatuur 55 graden is van de hertenrugfilet. Wanneer deze nog niet de juiste temperatuur heeft bereikt kun je de filet verplaatsen naar het indirecte gedeelte en de deksel sluiten.
  6. Neem een mooi bord en vul deze met gemengde sla en de mosterd dille saus. Ik gebruikte de saus van Yildriz die te koop is bij de Jumbo.
  7. Leg er zongedroogde tomaten op, gegrilde asperges en croutons.
  8. Trancheer het vlees en leg deze op de salade en geniet van dit geweldige gerecht dat zo simpel is. Serveer er een mooi glas rode wijn bij om het helemaal af te maken.

Ben je opzoek naar andere salade gerechten om te bereiden? Neem dan eens een kijkje tussen onze categorie salade recepten waar je een compleet overzicht vindt.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!
10% korting!