• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Wild
hazenrugfilet recept

Een eenvoudig smaakvol gerecht!

Een feestelijk gerecht voor de feestdagen is misschien wel een gerecht met hazenrugfilet. Het is een eenvoudig gerecht vol van smaak. Het is helemaal niet veel werk en je kunt er makkelijk een restaurant waardig gerecht mee creëren. Het meeste werk aan het recept is het koken van de rode bieten om er een puree mee te maken. Het gerecht staat nog in geen 30 minuten op tafel en kan ook worden geserveerd als tussen gerecht.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 hazenrugfilets
  • 4 rode bieten
  • 50 gram roomboter
  • regenboog penen
  • 250 gram paddenstoelen
  • waterkers
  • zout en versgemalen peper

Het is ook nog eens een gezond recept! Hazenvlees is een uitstekende bron van eiwit en is dus goed voor onze spieren, huid en bloed. Verder bevat hazenvlees veel ijzer en geeft het ons energie om actief te zijn. Rode bieten zijn zelfs super gezond. Ze bevatten namelijk bijna alle vitamines en mineralen die we nodig hebben.

Bestel de hazenrugfilets eenvoudig in onze webshop. Naast dit heerlijke vlees hebben wij een mooi assortiment aan wild vlees.

Voorbereiding Hazenrugfilet

  1. Haal de hazenrugfilets een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat ze langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Breng een pan water aan de kook en leg hierin de rode bieten. Kook de rode bieten tot ze gaar zijn en de schil loslaat.
  3. Verwijder de schil van de rode bieten als de rode bieten iets zijn afgekoeld en snijd in blokjes.
  4. Maak de paddenstoelen schoon en snijd in vieren.
  5. Schil de wortels of schraap ze schoon met een mes.
  6. Haal de hazenrugfilet ongeveer 30 minuten voor de bereiding uit de koeling en breng op smaak met een beetje zout.

Bereiding hazenrugfilet

  1. Pureer de rode bieten en zet op laag vuur met de boter en wacht tot de boter is gesmolten. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  2. Kook in water de regenboog penen gaar.
  3. Zet een pan op het vuur met een beetje olie en bak de paddenstoelen. Breng de paddenstoelen op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  4. Smelt een klant roomboter in een pan op hoog vuur en bak de hazenrugfilets rondom bruin. Zet het vuur lager en gaar het vlees verder tot een kerntemperatuur van 48 en 52 graden. Laat het vlees ongeveer 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  5. Snijd de hazenrugfilet en maak de borden mooi op met de bietenpuree de regenboog penen en de paddenstoelen. Strooi er nog een beetje waterkers over om het geheel af te maken.

Ben je opzoek naar andere wildgerechten? Neem dan eens een kijkje tussen onze wild recepten waar je een compleet overzicht vindt van recepten.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(2)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!