• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Wild
wilde duif

Geniet van een geweldig wild recept!

Wie heeft er ooit al eens wilde duif gegeten? Ja hé, ze zijn heerlijk en hebben een mooie structuur. Daarom een lekker herfst recept met Gegrilde Wilde Duif natuurlijk van de BBQ.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 Wilde Duif
  • zomerwortels
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 30 gram ongezouten boter
  • 150 ml melk
  • zout en versgemalen peper
  • bosje verse tijm
  • bosje verse rozemarijn
  • 1 citroen
  • 250 gram gemengde champignons
  • bosje peterselie
  • nootmuskaat

Bij dit gerecht maakte ik een aardappelpuree en gegrilde zomerwortels. Je kunt natuurlijk ook alles mengen en nog wat uien toevoegen en een lekkere hutspot maken. Met duif kun je alle kanten op en de hoofdzaak is natuurlijk hoe je het bereid op een BBQ. Wil je de wilde duif nog iets meer BBQ smaak geven voeg dan wat kersenhout toe aan de kolen voor een mooie rooksmaak.

Voorbereiding

  1. Maak de wilde duif schoon en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Vul het binnenste van de duif met verse tijm, rozemarijn en stukjes citroen.
  3. Zet een pan met water op het vuur en breng deze aan de kook.
  4. Maak de wortels schoon en leg de wortels in kokend water voor ongeveer 4 minuten afhankelijk van de dikte.
  5. Koel de wortels direct na het koken door ze af te spoelen met koud water.
  6. Maak de champignons schoon en snijd ze door de helft of in plakjes.
  7. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  8. Kook de aardappelen voor ongeveer 15 minuten in water tot ze gaar zijn.
  9. Schud de aardappelen af en voeg de boter toe inclusief melk. Let op, schenk niet alle melk erbij maar doe dit beetje voor beetje tot je de gewenste structuur hebt.
  10. Breng de puree op smaak met zout, versgemalen peper, peterselie en een snufje noodmuskaat. Roer alles goed door elkaar en proef of deze lekker is.

Bereiding Wilde Duif

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 160 graden.
  2. Wrijf de duiven en de wortels in met olijfolie.
  3. Leg de duif op de barbecue boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel.
  4. Een duif hoeft helemaal niet lang op de barbecue ongeveer 20 a 30 minuten tot een kerntemperatuur van 54 graden.
  5. Leg de wortels in de barbecue als de duif ongeveer 40 graden is boven het indirecte gedeelte en draai regelmatig.
  6. Haal de duif van de barbecue als de juiste kerntemperatuur is bereikt en laat ze rusten door ze in te pakken in aluminiumfolie voor 10 minuten.
  7. Neem een skillet en zet deze boven het directe gedeelte en schenk er een beetje olijfolie in en bak de champignons.
  8. Breng de champignons op smaak met zout en versgemalen peper.
  9. Snijd de filets van de duif van het karkas en maak de borden mooi op.

Variatie tip: Je kunt ook gewoon hutspot maken en die serveren bij de duif. Ik serveerde bij dit gerecht een mooie kruiden jus om het geheel af te maken.

Tip: Met het overgebleven karkas kun je een mooie wildbouillon maken en is daarom zonde om weg te doen. Zorg dat je hiervoor ook alle ingrediënten in huis hebt zodat je een mooie bouillon kunt maken die je kunt invriezen.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!