• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Lente
biefstuk salade

Een heerlijke maaltijdsalade

Deze Thaise biefstuk salade is makkelijk in bereiding en vol van smaak. We serveren deze maaltijdsalade met een lekkere pittige dressing. Wanneer je niet van pittig houd pas je de hoeveelheid rode peper aan voor de dressing. Deze zorgt namelijk voor de pittige smaak. Dit keer hebben we de salade bereid met onze geportioneerde kogelbiefstuk.

Ingrediënten 4 personen

Ingrediënten salade

  • 4 kogelbiefstuk
  • gemengde sla
  • 200 gram haricots verts
  • sesamzaadjes
  • 200 gram taugé
  • 250 gram cherrytomaten
  • 100 gram geraspte wortel
  • verse koriander
  • verse munt
  • zout en versgemalen peper

Ingrediënten dressing

  • 2 bosuitjes
  • 1 gember
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 eetlepels sojasaus

Soorten vlees voor een salade

Er zijn heel veel verschillende delen die ideaal zijn om te gebruiken voor een salade als deze. Het gaat er namelijk om wat je zelf vooral lekker vindt. Naast de kogelbiefstuk kun je ook bijvoorbeeld een ossenhaas tournedos of diamanthaas gebruiken voor deze biefstuk salade.

De bereiding is identiek en je bakt het vlees tot de gewenste garing. Voor ons is dat rond de 46 graden en daarna laat je het vlees nog even 5 minute rusten zodat de sappen zich weer kunnen verdelen in het vlees.

Wil je biefstuk kopen voor dit recept? Neem dan eens een kijkje in onze categorie.

Bereiding biefstuk salade

  1. Haal de biefstuk een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder een half uur voor de bereiding de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.
  3. Breng de biefstuk op smaak met zout ongeveer 30 minuten voor de bereiding.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Snijd de tomaatjes door de helft en breng op smaak met een beetje zout en besprenkel met olijfolie. Leg ze in een ovenschaal en plaats voor ongeveer 10 minuten in de oven.
  6. Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar in voldoende water.
  7. Snijd voor de dressing het wit van de bosui, een halve rode peper en de knoflook fijn. Rasp ongeveer 2 centimeter van de gember en doe dit in een kom samen met de overige ingrediënten en 1 eetlepel water. Mix alles door elkaar met een staafmixer.
  8. Zet een pan op hoog vuur en smelt een klont roomboter. Bak vervolgens de biefstuk aan beide zijden voor ongeveer 2 minuten en zet het vuur daarna lager. Draai nu regelmatig tot de biefstuk de gewenste garing heeft. Haal het vlees uit de pan en laat nog even 5 minuten rusten.
  9. Verwarm de taugé door deze in een kom te doen en schenk er kokend water bij. Wacht een aantal minuten of tot alles klaar is voor de salade.
  10. Meng de sla met de boontjes, taugé, wortel en maak hiermee de borden op. Voeg ten slotte de cherrytomaten, fijne gesneden koriander en munt toe met de biefstukreepjes en serveer de dressing apart.
  11. Strooi er eventueel nog sesamzaadjes over.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!