• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 45 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
ribeye koningsdag sandwich

Een heerlijke sandwich!

Het is bijna Koningsdag en dacht laat ik eens een feestelijke rib eye sandwich recept maken. Ik dacht dit is pas genieten met een lekker koud pilsje, vrienden, sterke verhalen en een mega sandwich. Je kunt deze rib eye koningsdag sandwich natuurlijk ook maken op andere dagen van het jaar of het recept naar wens aanpassen.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 700 gram Rib eye aan één stuk
  • 3 teentjes knoflook
  • takje rozemarijn
  • takje tijm
  • 400 gram cherrytomaten rood en geel
  • handvol verse basilicum
  • 1 rode peper
  • verse sla bijvoorbeeld oranje blad sla
  • 1 groot stokbrood of ander soort brood om de sandwich mee te maken
  • zout en versgemalen peper
  • 3 theelepels grove mosterd
  • 3 eetlepels mayonaise
  • olijfolie

Meestal plaats ik nog tips boven of onder het recept maar dit keer is de sleutel tot succes gewoon gezelligheid en lekker smullen van deze mega sandwich met vrienden of familie en een lekker koud biertje of een mooi glaswijn. Ik zou dan eens iets geks doen en lekker gaan voor een rosé of een lekkere frisse witte wijn en niet voor een rode wijn. Gewoon puur omdat met mooi weer is en dan wil je natuurlijk iets kouds.

Een ander heerlijk sandwich recept wat je kunt vinden op onze website is de crispy pork belly sandwich.

Voorbereiding

  1. Neem een kommetje en voeg hier de mayonaise en de mosterd toe en roer alles goed door elkaar.
  2. Proef de mosterdmayonaise en voeg eventueel nog wat mosterd toe. Dek af met vershoudfolie en zet weg in de koeling.
  3. Snij de cherrytomaten door de helft en snipper een teentje knoflook.
  4. Snij de peper door de helft in de lengte richting en verwijder de zaadjes.
  5. Snij de peper in kleine stukjes en snij de basilicum grof.
  6. Zet alles weg in de koeling tot het nodig is voor gebruik.

Voorbereiding Rib eye

  1. Haal de ribeye minimaal een uur voordat deze op de barbecue gaat uit de koeling.
  2. Bestrooi de ribeye met zout en versgemalen peper net voordat deze op de barbecue gaat.
  3. Je kunt met een mes er wat gaten in prikken en deze vullen met stukjes knoflook, rozemarijn en tijm. Op deze manier proef je het aroma van de kruiden in het vlees, maar vergeet het niet uit de ribeye te halen na het grillen.

Bereiding Rib Eye sandwich recept

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 120 graden.
  2. Leg de ribeye op het grillrooster boven het indirecte gedeelte en voorzie deze van een kerntemperatuurmeter.
  3. Als de kerntemperatuur van de ribeye 49 graden is gaan we beginnen om ze af te grillen boven het directe gedeelte. Wat ik vaak doe is een brikettenstarter klaar houden met wat extra kolen.
  4. Wanneer de barbecue klaar is om direct te kunnen grillen leggen we de ribeye nog even 1,5 minuut aan alle zijden op de barbecue.
  5. Pak de ribeye losjes in met aluminiumfolie en laat rusten voor minimaal 10 minuten.
  6. Afhankelijk van het type barbecue kan de skillet op de barbecue als de kerntemperatuur ongeveer 40 graden is. Men kan er ook voor kiezen om de tomatensaus te maken op het fornuis.
  7. Voeg wat olijfolie toe aan de skillet en zet deze boven het directe gedeelte van de barbecue.
  8. Voeg de knoflook toe en laat het geheel op temperatuur komen.
  9. Voeg vervolgens de cherrytomaten en de rode peper toe.
  10. Bak de tomaten tot ze mooi zacht zijn en maak ze kapot met een houtlepel.
  11. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en laat het langzaam tot een papje worden.
  12. Voeg net voor gebruik de basilicum blaadjes toe en roer alles goed door elkaar.
  13. Snij het stokbrood open en schenk er wat olijfolie over.
  14. Leg de opengesneden zijde op de barbecue zodat ze mooi bruin worden. Let op; dit kan super snel gaan en zorg dat ze niet verbranden dat zou namelijk zonde zijn.
  15. Nu is het tijd om het vlees in plakjes te snijden en de sandwich te gaan bouwen.
  16. Bestrijk de onderste helft van het stokbrood met mosterdmayonaise, voeg sla toe en de ribeye steak plakjes en maak het af met de tomatensaus.
  17. Plaats de bovenzijde van het stokbrood erop en serveer dit brood op een mooie lange plank. Snij de eerste paar stukjes van het stokbrood af en zet zo in zijn geheel op tafel met het broodmes. Ja dit mega sandwich recept ga je zeker vaker maken!

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!
10% korting!