• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen Zowel dag als avondlevering mogelijk

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 6 personen
Keuken Barbecue
Ossenhaas Tagliata di Manzo op rucola met Parmezaanse kaas en balsamico

Italiaans vleesgerecht

Zin in een stukje Italië op je bord? Deze Tagliata di Manzo van ossenhaas combineert perfect gegrild rundvlees met rucola, Parmezaan en balsamico. Een gerecht dat luxe uitstraalt, maar verrassend eenvoudig te maken is.

6 personen
10% korting!

ingrediënten 6 personen

  • 1,2 kilogram ossenhaas
  • 100 gram rucula
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 30 ml olijfolie
  • naar smaak grof zeezout
  • naar smaak peper
  • 250 ml balsamicoazijn
  • 2 theelepels honing of bruine suiker
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 1 klontje boter

Achtergrond Tagliata de Manzo

De Ossenhaas Tagliata di Manzo is een klassiek Toscaans gerecht dat draait om eenvoud en pure smaken. Dunne plakjes perfect gebakken rundvlees worden geserveerd op een bedje van rucola, met Parmezaanse kaas en een vleugje balsamico. De combinatie van mals vlees, peperige rucola en de zoetzure saus weerspiegelt de Italiaanse filosofie: weinig ingrediënten, maar van de hoogste kwaliteit. Genieten!

Bereiding balsamico reductie

  1. Zet een klein steelpannetje op middelhoog vuur. Giet de balsamicoazijn erin.
  2. Laat rustig aan de kook komen; geen hard borrelen!
  3. Roer 1 tl honing erdoor. Proef; voeg tot max 2 tl toe als je iets zoeter wil.
  4. Klop 1–1,5 tl mosterd los door de reductie voor subtiele pit en binding.
  5. Kook in tot ongeveer 1/2 à 1/3 van het volume (meestal 8–15 min). De saus is goed als hij dun stroperig is en de achterkant van een lepel dun bedekt.
  6. Haal de pan van het vuur en roer het klontje boter erdoor voor glans en een zachtere smaak.
  7. Eventueel nog een snufje honing of scheutje azijn toevoegen om zoet/zuur te balanceren. Zout is meestal niet nodig.
  8. Laat 1–2 min staan; de saus dikt bij het afkoelen nog iets in.

Bereiding vlees en afwerking

  1. Breng de ossenhaas 30 minuten op kamertemperatuur en kruid met grof zeezout en versgemalen peper.
  2. Kamado: 2-zone setup – direct ±250°C, indirect ±180°C.
  3. Grill direct 2–3 min per kant, gaar indirect tot kern ±50–52°C.
  4. Laat 10 min rusten, en snijd vervolgens in dunne plakken.
  5. Afwerken met olijfolie, balsamico-reductie en Parmezaanse kaas op een bedje van rucola

Ossenhaas is een zeer populair stuk rundvlees en we hebben daarom aardig wat recepten op onze website staan, zoals

Tagliatelle met ossenhaas en stroganoffsaus

Ossenhaas met gekarameliseerde uien en mierikswortelsaus

Beef Wellington

 

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(4)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!