• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 70 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
wagyu entrecote gerecht

Vlees wat smelt op je tong!

Wagyu blijft een heerlijk stuk vlees voor speciale gelegenheden omdat het zo lekker is en gewoon smelt op je tong. Wij hebben een mooi recept gemaakt met onze wagyu beef entrecote A5 uit de plaats Hida in Japan. Hida is onderdeel van de provincie Gifu op het eindland Honshu. De plaats wordt omringt door veel natuur en maar liefst 93% van de totale oppervlakte bestaat uit bossen en natuur. Er komen jaarlijks vele toeristen naar Hida voor het cultuur Furukawa festival.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 1 Wagyu entrecote A5
 • 1 kg vastkokende aardappelen
 • 250 gram haricots verts
 • 10 plakjes ontbijtspek
 • tros cherrytomaten
 • 250 gram kastagnechampignons
 • rucola (optioneel)
 • Zout en versgemalen peper
 • olijfolie

Historie Hida Beef

Hida beef is niet echt bekend internationaal maar daar is verandering in gekomen tijdens de nationale wagyu olympics in 2002. Wanneer je opzoek bent naar het beste vlees in de wereld dan is iedereen het erover eens dat er twee soorten zijn, namelijk de Hyogo (Kobe beef) en de Gifu (Hida beef). Hida beef kan worden geclassificeerd in de categorie A4 of A5 waarvan wij als Inamood de A5 klasse verkopen. Ze hebben de Hida beef terug getrasseerd naar één rund met de naam Anfuku van het Japanese black runderras.

wagyu grillen in pan

Recept wagyu entrecote

Gezien het zonde is om bij Wagyu uitgesproken smaken te eten hebben we dit keer gekozen voor bijgerechten die smaak hebben maar niet lang aanwezig blijven in je mond. Hasselback aardappelen doen het altijd goed en normaal gesproken kruiden we ze met meer dan alleen zout en peper. Houd het eenvoudig door een aantal groenten te grillen bij de Wagyu entrecote A5 en aardappelen te serveren of het nu hasselback aardappelen zijn of gepofte aardappelen. Saus is bij zo’n mals stuk vlees ook niet gewenst. Voeg alleen een beetje grof zout toe aan het vlees en verder is het gewoon genieten.

Voorbereiding

 1. Was ten eerste de vastkokende aardappelen en zorg dat er geen zand meer aan de schil zit.
 2. Neem twee messen en leg één aardappel er tussen en snijd vervolgens tot aan het mes de aardappel in plakjes. Op deze manier krijg je hasselback aardappelen. Doe dit voor alle aardappelen en strijk ze hierna in met olijfolie. Strooi er een beetje zout en peper op en leg ze in een ovenschaal.
 3. Verwijder vervolgens de uiteinden van de haricots verts en wikkel ze per acht in met één plakje ontbijtspek.
 4. Maak de champignons schoon en verwijder het kontje.
 5. Wrijf de troscherrytomaten in met een beetje olijfolie.

Bereiding hasselback aardappelen en groenten

 1. Je kunt ervoor kiezen om het onderstaande te bereiden op een tweede barbecue of gewoon in de keuken.
 2. Stel ten eerste de oven in op 200 graden en plaats de ovenschaal in de oven voor ongeveer een uur en wrijf de hasselback aardappelen iedere 15 minuten in met olijfolie.
 3. Neem vervolgens een pan en bak hierin de haricot verts en de kastanjechampignons met de troscherrytomaten. Bak als eerste de haricot verts met ontbijtspek omdat deze het langste moeten. Voeg na ongeveer 4 minuten de overige groenten toe.

Bereiding wagyu entrecote recept

 1. Maak ten eerste jou kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Plaats na ongeveer 5 minuten de roosters. Sluit de deksel tot een temperatuur is bereikt van rond de 200 graden. Open de deksel en plaats een gietijzeren skillet op het rooster van de barbecue. Sluit de deksel voor ongeveer 5 minuten en laat de skillet goed heet worden. Alle schuiven kunnen openblijven.
 2. Open de deksel als de skillet goed heet is en leg de wagyu entrecote in de skillet (let op entrecote rechtstreek uit de koeling). Voeg geen olijfolie toe of boter want het vet van de wagyu entrecote gaat smelten en zorgt ervoor dat het vlees niet kan plakken aan de skillet.
 3. Draai vervolgens het vlees ongeveer na 1 minuut en draai hierna weer om tot een kerntemperatuur is bereikt van 48 graden. Controleer de kerntemperatuur regelmatig want je wil zeker niet hebben dat een mooi stuk vlees als deze wagyu entrecote te gaar is.
 4. Haal de entrecote uit de skillet en snijd in repen. Strooi er ten slotte nog een beetje zout over en serveer direct met de hasselback aardappelen en de gegrilde groenten.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!