• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
Hawaiiaanse varkenshaas spiesjes

Een heerlijk spiesje van de BBQ!

Hawaiiaanse varkenshaas spiesjes kunnen natuurlijk niet ontbreken op een barbecuefeest en zijn altijd super lekker. Deze variant wordt gemarineerd in een verrassende marinade met Sherry.

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg varkenshaas
  • 1/2 verse ananas
  • 2 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 12 houtenspiesjes

Ingrediënten marinade

  • 50 ml sojasaus
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel sherry
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel geraspte gember

Het leuke aan deze spiesjes is dat ze in 20 a 30 minuten klaar zijn op de barbecue waardoor ze een makkelijk gerecht zijn voor op een feest. Zet de varkenshaas in de marinade en snijd alle ingrediënten en je bent zo klaar.

Een verrassende combinatie met varkenshaas is om deze te combineren met een Whisky Mango saus. Klik op de link om naar het recepten van de varkenshaas met Whisky Mango saus te gaan.

Wijn Tips: Wanneer ik aan Hawaii denk, denk ik aan zon, zee, bloemenkransen en aan heerlijk vers fruit zoals ananas. Daar past perfect een mooie heerlijke frisse fruitige witte wijn bij. Ik ben gegaan voor de Classique Blanc van het merk Le Nez. De wijn is te omschrijven als rijk en vol van kracht in de mond met grote diepte, gewicht en concentratie en een subtiele hint van eikenhout.

Voorbereiding

  1. Verwijder eventueel het vlies van de varkenshaas en snijd deze in mooie plakken van ongeveer 2 centimeter dik.
  2. Neem een kom en voeg hier de ingrediënten aan toe van de marinade, pers de knoflook en de rasp de gember en roer alles goed door elkaar.
  3. Voeg het vlees toe aan de marinade en zorg dat de marinade overal goed op het vlees zit.
  4. Dek af met vershoudfolie en zit deze minimaal 2 uur in de koeling en het liefste een dag.
  5. Maak de ananas schoon en snijd deze in mooie blokjes.
  6. Snijd de ui in vieren en haal de ui los van elkaar.
  7. Was de paprika’s en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
  8. Snijd de paprika’s in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
  9. Leg de stokjes in water voor minimaal 10 minuten zodat ze niet snel verbranden op de barbecue.
  10. Rijg de varkenshaas aan de spiesjes en wissel af met stukjes ananas, paprika en ui.

Barbecue Varkenshaas Spiesjes

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor een indirecte zone van rond de 180 graden. Bij een kogel barbecue kun je dit het beste doen door de kolen of briketten aan één zijde te plaatsen.
  2. Leg de varkenshaas spiesjes op het rooster en bestrijk ze met de marinade en sluit de deksel voor ongeveer 10 minuten.
  3. Draai de spiesjes om na 10 minuten en bestrijk ze nogmaals met de marinade en sluit de deksel voor ongeveer 10 minuten.
  4. Controleer of het vlees gaar is of laat het nog even erop liggen.

Serveer tip: Serveer deze Hawaiiaanse varkenshaas spiesjes met gegrilde aardappelen en een lekkere cocktailsaus en je kunt op en top genieten met een heerlijk glas witte of rode wijn.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!