Voordelig Vlees
Bekijk onze acties!
Kortingen tot 50%
Bekijk de actie! Bereiding brisket op de BBQ
Chefkok Inamood | 20 augustus 2023
Recept printenVoor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Hoogwaardige kwaliteit .
Brisket is het ultieme stuk vlees voor de barbecuer om te bereiden. Dit omdat het misschien wel het moeilijkste stuk vlees is om te bereiden. Het is niet voor niks een verplicht onderdeel van veel barbecue wedstrijden. Het vlees heeft een hele lange bereidingstijd en de grote valkuil is dat het droog kan worden op het eind wat natuurlijk zonde is van alle tijd die je erin hebt gestoken.
Brisket is een spier uit de borst van het rund. Hierdoor is het een taai stuk vlees wat je dus wel low and slow moet bereiden. Wanneer je een brisket koopt moet je goed opletten dat er ook voldoende intramusculair vet aanwezig is zodat het vlees niet snel kan uitdrogen tijdens de lange bereiding. Wij van Inamood letten hier heel goed op tijdens de inkoop van ons vlees. Op onze website staan diverse soorten brisket die je perfect kunt gebruiken voor onderstaande bereiding. Het vlees bevat voldoende intramusculair vet om zonder al te veel zorgen de brisket te bereiden op de BBQ.
Er zijn een aantal zaken waar je voor kunt kiezen tijdens de bereiding die niet genoemd worden in het recept omdat ik de keuze reeds heb gemaakt. Brisket kun je namelijk op drie manieren bereiden en dat heeft voornamelijk te maken met het inpakken van het vlees na het roken.
Je kunt ervoor kiezen om het vlees helemaal niet in te pakken met folie. Sommige vinden dit de ideale methode maar heeft als nadeel dat het voor de langste bereidingstijd zorgt. Via onderstaande methode was ik al 10 uur bezig voordat het vlees de juiste kerntemperatuur had. Hierna moet het vlees nog een uur rusten. De kans bestaat ook dat het vlees hierdoor juist veel droger wordt. Tijdens het niet inpakken wordt tijdens de bereiding het vlees vochtig gehouden door het te sprayen met rundvleesbouillon.
Butcher paper is een soort bakpapier dat ervoor zorgt dat het vlees nog steeds kan ademen tijdens de bereiding. Dit heeft als voordeel dat de bereidingstijd korter wordt en dat de bark (korst) is zoals het moet zijn. Butcher paper is niet overal te koop en je moet ervoor zorgen dat je het in huis hebt. Op internet staan diverse berichten dat je ook normaal bakpapier hiervoor kunt gebruiken omdat butcher paper niet goedkoop is. Zelf hebben we gebruik gemaakt van butcher paper.
Aluminiumfolie zorgt voor de kortste bereidingstijd en heeft als nadeel dat je het vlees eigenlijk gaat stomen in het sap wat vrij komt doordat het vet langzaam oplost. Je krijgt geen stevige bark maar stoomt het hele vlees. Het voordeel van deze methode is dat wanneer je geen ervaring hebt met de bereiding van brisket op de BBQ deze methode misschien wel de slimste is.
In veel recepten op internet zie je dat brisket wordt geïnjecteerd met runderbouillon. Dit is een optie waar ik niet voor heb gekozen maar misschien de volgende keer wel ga doen. Injecteren doe je met een marinade injector die je ook vindt in ons assortiment. Het vlees had al voldoende vet waardoor het niet droog werd. Ik miste alleen een beetje smaak aan de binnenzijde van het vlees. Maak een halve liter bouillon en laat deze afkoelen voordat je het vlees ermee gaat injecteren. Injecteer het vlees om de 2,5 centimeter met de bouillon net voor de bereiding.
Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een bezorgdag is.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een bezorgdag is.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.