• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
kipspiesjes met spicy whisky marinade

Kipspies op de BBQ zijn naar mijn idee toch wel het lekkerste en zeker in combinatie met een Spicy Whisky marinade. Deze smaak combinatie is echt verrassend en maakt het daarom een perfect spiesje voor een familie BBQ of voor een feest gezien je er een hoop van te voren kan maken.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg kipfilet
  • 4 eetlepels Whisky
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel tabasco
  • olijfolie
  • zout en versgemalen peper

Een stuk kipfilet is het borstdeel van de kip wat vetarm is en snel verteerbaar. Kipfilet heeft van zichzelf niet veel smaak en wordt daarom vaak gemarineerd zoals in dit recept. Wil je iets meer smaak in de kip neem dan eens kippendijen. Het voordeel van kippendijen is dan ook dat ze niet snel droog worden tijdens de bereiding. Een ander recept op onze website met een kipspies is de kipspies in paprika marinade of maak de keuze voor een gegrilde tofu kebab.

Voorbereiding

  1. Pel de knoflook en pers ze in een kom.
  2. Meng alle ingrediënten in de kom met royaal olijfolie en let op met de toevoeging van de tabasco. Ik gebruikte 1 theelepel wat naar mijn idee lekker pittig is.
  3. Maak de kipfilet schoon en snij deze in blokjes van ongeveer 2,5 bij 2,5 centimeter.
  4. Neem een bakje voor de kipfilet en schenk de marinade bij de kipfilet en roer alles goed door elkaar.
  5. Dek het bakje af met vershoudfolie en laat het minimaal twee uur in de koeling.
  6. Week ondertussen voldoende satéprikkers in water (ongeveer 12).
  7. Rijg de gemarineerde kipfilet aan de prikkers voordat ze op het grillrooster gaan.

Bereiding Kipspies

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor een keteltemperatuur van rond de 180 graden en twee zone om indirect en direct te grillen.
  2. Leg de kipspies boven het directe gedeelte van de barbecue en draai om als de kip loslaat van het rooster. Let wel op met de hoogte van het rooster dat het niet te hard gaat.
  3. Draai ze regelmatig en verplaats ze eventueel naar het indirecte gedeelte tot ze een kerntemperatuur hebben van 73 graden.

Serveer tip: Deze kipspies kunnen lekker pittig zijn en daarom is het lekker om ze te serveren op broodjes met een lekkere frisse saus.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!